Tendințe din anii ‘70 care se reîntorc

0

Natura ciclică a tendințelor face ca revenirea acestora să fie inevitabilă, iar marile case de modă împrumută stilurile ce făceau furori cu decenii în urmă, pentru a reinventa piese vestimentare ce sunt simultan moderne și retro.

Nostalgia anilor 70

Stilul anilor 70 – aspectul este ușor de imaginat, dar dificil de purtat. Anii 70 reprezintă o epocă a rock-ului glam, al pantalonilor clopot, a drepturilor femeilor și a scandalului de la Watergate. Tendințele din această perioadă constituie o extensie a celor hippie, specifice anilor 60, suplimentând prin explozia de culoare și croielile moderne. În timpul epocii în care se asculta Rolling Stones și lumea fredona „Don’t stop me now’, în industria modei au conviețuit simultan diverse stiluri, astfel luând amploare subculturile punk, hippie și boem chic.

De la mâneci clopot la haine de blană și chiar fuste mini, anii 70 au creat un mix eclectic de influențe stilistice, ce au evoluat rapid în următorul deceniu. Fustele au devenit mai scurte, cizmele au devenit mai înalte și o serie de fashion icon-uri precum Jane Birkin și Jean Shrimpton au ajutat la crearea câtorva dintre cele mai memorabile momente din modă.

De ce se reîntorc aceste tendințe?

„Tot ce este vechi o să devină nou’ este un laitmotiv cunoscut, dar este adevărat. Reabilitarea și readucerea pe podiumurile din Paris, Milano, Londra și New York a anilor 70 – atât în piesele vestimentare cât și în modul de prezentare – se întâmplă de ceva timp în liniște. Caracterizați de revoluție, dragoste, pace și noi orizonturi, anii 70 reprezintă o sursă de inspirație pentru designeri, motivați de dorința de a crea piese vestimentare îndrăznețe și individuale.

Ideea de reinventare a…

 

Citeste continuarea AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.