Suferi din dragoste? Ce lecții importante te învață durerea

0

Suferi din dragoste și la 20, 30, 50 sau 60 de ani. Suferința aceasta nu are vârstă, iar experiența de viață nu face ca intensitatea să se diminueze. Eventual te poți gândi că ai mai trecut prin asta, și așa cum în trecut te-ai vindecat de durere, așa te vei vindeca și acum. Că meriți iubire, în primul rând te iubești tu și cu siguranță vor mai exista și alte persoane care să te iubească. Momentele de răscruce aduc cu sine și multă înțelepciune, lecții prețioase pe care e în folosul tău să le vezi și să le integrezi.

Emoțiile negative nu sunt rușinoase

Părinții tăi cum gestionau emoțiile negative? Ce exemplu ți-au dat ei în sensul asta? Ce te-au învățat despre suferință și durere? Poate ai fost învățată că suferința e o slăbiciune, că trebuie să fii puternică mereu. Sau că e rușinoasă, dovada unui eșec – nu ai reușit să creezi și să menții relația perfectă, de parcă există și e numai responsabilitatea ta. Și așa te simți vinovată că suferi din dragoste. Ori poate tristețea aceasta este intensificată prin catastrofizare: e o nenorocire, niciodată nu îmi voi mai reveni. Cine din familia ta avea veleități de drama queen? Suferința era băgată sub preș? Părinții nu te-au învățat să gestionezi durerea așa că mai bine ne prefacem că nu există? Emoțiile negative nu sunt ceva rău, nu le punem la zid, nu le înfierăm, ci sunt un musafir incomod care are niște mesaje serioase despre nevoile noastre profunde.

Când suferi din dragoste intri în contact cu partea ta vulnerabilă

Suferi pentru că nu te-a iubit așa cum aveai tu nevoie. S-a purtat cu tine într-un mod care te-a revoltat și ai simțit că nu te respectă?…

 

Citeste continuarea AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.