Studiu eJobs: Românii vor să-și schimbe jobul până la finalul anului – 5 din 10 au aplicat pentru un nou loc de muncă în ultima lună

0

De altfel, anul acesta a fost unul intens în ceea ce privește intențiile de angajare ale românilor – 85% din respondenți au aplicat cel puțin o dată de la începutul anului. Doar 8,4% dintre respondenți sunt suficient de mulțumiți de joburile lor actuale, motiv pentru care ultima oară când au aplicat a fost în urmă cu mai bine de doi ani.

Încurajați de numărul mare de joburi disponibile pe piață, candidații încep să fie din ce în ce mai atenți la procesul de recrutare și au așteptări mari de la angajatori. Pentru 7 din 10 candidați felul în care le vorbește recrutorul este cel mai important aspect din cadrul unui interviu de angajare și unul dintre factorii în funcție de care decid dacă să accepte sau nu o ofertă de angajare.

52% dintre respondenți își doresc să aibă cel puțin o întâlnire și cu cel care ar urma să le fie manager direct. Feed-back-ul de după interviu, răspunsurile pe care le primesc de la recrutor, dar și felul în care arată compania sunt alte elemente de care țin cont candidații și care pot face diferența dintre o ofertă acceptată și una refuzată. Aproape 20% dintre respondenți au specificat că își doresc ca interviurile de angajare să nu dureze mai mult de o oră.

‘Candidații știu din ce în ce mai bine ce își doresc de la un loc de muncă, de la un angajator, de la managerul direct, de la colegi, de la recutor și așa mai departe. Au un nivel tot mai ridicat de așteptări și ‘amendează’ tot iese din acest cadru. Astfel, 62,5% dintre participanții la studiu sunt deranjați atunci când primesc întrebări-clișeu care nu au legătură cu poziția pentru care au aplicat. Aproape la fel de mulți includ în acelși top lipsa…

 

Citeste continuarea AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.