Simona Halep se revoltă: Statul refuză să finanțeze proiecte pentru copii

0

Ieri întreaga Românie a fost surprinsă să afle că Simona Halep se revoltă și vorbește deschis despre situația fără ieșire în care se află de mult timp Federația Română de Tenis. Jucătoarea, de obicei rezervată în a exprima opinii care nu țin de jocul ei, a atras atenția printr-o postare în social media asupra stadiului actual al finanțărilor de la stat pentru dezvoltarea tenisului din România.

Federația Română de Tenis se află într-o poziție precară încă din 2017, fiind profund afectată de luptele interne dintre cele două tabere care își dispută puterea. Atunci, pe 17 noiembrie 2017, George Cosac a câștigat un al doilea mandat în fruntea Federației, fiind votat de 140 dintre cei 160 de membri prezenți, însă a fost contestat imediat. Atât Ministerul Tineretului și Sportului, cât și unul dintre rivalii noului președinte ales au semnalat faptul că alegerile nu s-au desfășurat corect, deoarece trebuiau să voteze doar membrii asociați, nu toți membrii prezenți. Ca urmare a acestei situații, MTS a decis să oprească finanțarea pentru Federație, iar aceasta nu a mai fost deblocată până azi.

În vara acestui an au fost organizate iar alegeri în Federație, pe care, de această dată, le-a câștigat detașat Ion Țiriac. Numirea lui ar fi trebuit să presupună și deblocarea finanțării, însă asta nu s-a întâmplat.

Simona Halep: amânările sunt declarate „mari victorii”

Simona Halep a postat ieri pe pagina sa oficială de Facebook un lung mesaj în care critică starea actuală a Federației și lipsa de susținere din partea Guvernului pentru copiii care vor să facă sport.

„Zilele trecute, noi jucătorii, am citit o știre prin care cineva anunța un…

 

Citeste continuarea AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.