Sfaturi pentru unghii frumoase și puternice

0

Te-ai săturat de unghiile casante, striate sau galbene? Nu ești tocmai mândră de unghiile tale? I se poate întâmpla oricui, stai liniștită. Ca să nu mai ai astfel de probleme, îți venim în ajutor cu câteva soluții simple dar eficiente care te vor ajuta să ai unghii frumoase și puternice.

Hidratează-le

Unghiile sunt casante și striate din cauza uscăciunii, deoarece au nevoie de hidratare. Pentru a evita uscarea acestora trebuie să le hidratezi. Cum? Aplicând, sub formă de masaj, cremă hidratantă la baza unghiilor. O astfel de practică activează circulația și le hrănește datorită corpurilor grași conținuți de cremă. Rezultat: unghiile sunt mai rezistente în fața agresiunilor externe. Când? Cel puțin o dată pe zi, de preferință seara când unghiile nu mai sunt supuse șocurilor exterioare.

Folosește lămâie pentru albirea unghiilor

Auzi adesea că, lămâia, la fel ca apa oxigenată, ajută la albirea unghiilor. Este foarte adevărat. Într-un bol cu apă călduță pune sucul de la o jumătate de lămâie și lasă-ți unghiile la înmuiat timp de 5 minute. Vei vedea că unghiile tale vor fi mai curate și mai albe.

Mănâncă echilibrat

Pentru a avea unghii frumoase trebuie să mănânci echilibrat. De ce? Deoarece unghiile tale au nevoie de diferite oligo-elemente și de vitamine pentru a crește sănătoase. Pe scurt, trebuie să optezi pentru alimente bogate în Vitamina B (germeni de grâu, drojdie de bere, gălbenuș de ou), Vitamina C (fructe proaspete, citrice, ardei verde), siliciu (legume) și proteine (carne).

Spune DA suplimentelor alimentare

Dar nu orice și oricum. Pe care ar trebui să le alegi? Suplimentele alimentare bogate în fier, zinc, sulf, gelatină și siliciu deoarece participă la fabricarea și la protecția unghiilor. O cură de trei luni pe bază de astfel de suplimente este ideală.

Tratează-le cu blândețe

Foarfece, unghieră,…

 

Citeste continuarea AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.