Sfaturi pentru o igienă personală completă. Ce trebuie să știi

0

Atunci când vorbim despre igiena personală este important să ne amintim că fiecare corp are nevoi diferite, astfel că procesul de igienă poate fi diferit de la un om la altul. Fiind un proces recurent și repetitiv care face parte din rutina fiecăruia dintre noi, igiena personală presupune îngrijirea tuturor zonelor corpului nostru, astfel că este important să ținem cont de câteva reguli și norme de igienă care se aplică pentru fiecare zonă în parte.

Îngrijirea părului

Pentru că părul reprezintă o carte de vizită pentru orice femeie și trebuie să fie mereu sănătos și îngrijit, este important să îi acorzi o atenție deosebită în rutina de îngrijire. În mod normal, este recomandat să îți speli părul o dată la 2-3 zile, însă acest lucru poate să varieze în funcție de tipul tău de păr. În cazul în care nivelul de sebum este unul mare și părul se îngrașă rapid, poți să îți speli părul și mai des, însă evită spălarea lui zilnică. Dacă observi că părul tău se îngrașă rapid, poți să apelezi și la diferite trucuri de îngrijire precum șampoanele uscate care reduc excesul de sebum de la rădăcină și oferă senzația de prospețime la nivelul scalpului.

Îngrijirea danturii

Zâmbetul este printre primele aspecte pe care cineva le observă la tine atunci când te întâlnește pentru prima dată, așa că dinții nu numai că au un rol practic în viața ta, dar au și un rol estetic considerabil. Cum îngrijirea dinților reprezintă un aspect de bază al igienei personale, specialiștii recomandă spălarea lor de cel puțin 2 ori pe zi. În funcție de specificul dentiției tale și de obiceiurile alimentare pe care le ai, poți să alegi o pastă de dinți care să corespundă tuturor nevoilor tale de îngrijire. De asemenea, verifică și pretul apei de gura și al aței dentare, deoarece o rutină completă de îngrijire a dinților nu poate să fie completă fără folosirea lor.

Îngrijirea corpului

Pentru că pielea este mereu expusă la diverși factori externi, este important să îi acordăm o îngrijire deosebită. Asta înseamnă că pe lângă dușurile care îndepărtează impuritățile și ajută la menținerea sănătății pielii, este important să folosești și produse de îngrijire pentru a asigura o hidratare corespunzătoare pielii tale. Unul dintre brandurile cele mai apreciate de femei atunci când vine vorba despre îngrijirea corporală este Neutrogena. Fie că vorbim de produse Neutrogena pentru corp, mâini sau picioare, acestea contribuie cu succes la hidratarea intensă a pielii și la repararea ei, acolo unde este cazul.

Îngrijirea unghiilor

Chiar dacă unghiile sunt deseori ultimele pe lista îngrijirii personale, nu trebuie să uiți că și ele trebuie îngrijite în aceeași măsură cu restul corpului tău. Fie că îți faci timp să mergi la salon cel puțin o dată pe lună, fie că alegi să te ocupi singură de îngrijirea unghiilor tale din confortul casei, acestea trebuie să fie mereu curate și îngrijire.

Pe lângă tăierea cuticulei și hidratarea ei, poți alege să dai o formă unghiilor tale în funcție de forma degetelor. Este important de știut însă că lungimea acestora nu trebuie să fie foarte mare pentru că în acest mod pot atrage microbi și microorganisme dăunătoare.

Igiena personală corespunzătoare este primul pas pentru o stare de sănătate generală bună, așa că este important să ții cont de normele de igienă atunci când vine vorba despre îngrijirea corpului tău. Fie că vorbim despre păr, dinți sau restul corpului, nu uita că fiecare dintre noi avem nevoi diferite și trebuie să adaptăm normele de igienă astfel încât să putem satisface toate nevoile corpului nostru. Acest lucru înseamnă că trebuie să fim atenți la întregul proces de îngrijire, precum și la produsele de igienă pe care le folosim.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.