Sfaturi pentru curățarea și hidratarea tenului sensibil

0

Tenul sensibil este unul dintre cele mai predispuse la apariția de probleme specifice. Interacțiunea cu factorii de mediu, dar și modul de îngrijire zilnică sau de alegere a produselor cosmetice folosite se numără printre elementele care contribuie la o reactivitate crescută a pielii sensibile. 

 

Din acest motiv, curățarea și hidratarea unui astfel de ten trebuie să se facă atent, folosind creme sau loțiuni cu textură delicată. Iată mai jos câteva sfaturi care te vor ajuta să îngrijești și protejezi eficient un ten sensibil. 

Cum știi dacă tenul tău este sensibil

Daca ai deja o toleranță redusă la factorii agresivi de mediu, și știi că tenul tău se irită sau se înroșește ușor mai ales atunci când este frig, atunci este foarte posibil să ai o piele sensibilă. Mai mult, pe obraji sau în centrul feței se pot observa semne vizibile de vase capilare subțiri și fragile, iar pielea nu tolerează orice tip de produs cosmetic pentru întreținere. 

 

În cazul tău este nevoie să folosești produse de îngrijire pentru ten sensibil cu formule delicate, care să te nu irite și mai mult atunci când le aplici. Pentru a testa iritabilitatea, demachiază fața cu o loțiune delicată, fără alcool sau parfum în componență, pentru a îndepărta impuritățile. Așteaptă apoi circa 60 de minute, până când pielea își reechilibreze nivelul pH-ului.

 

Dacă simți că pielea este subțire, lipsită de elasticitate precum o foaie de hârtie, și mai ales că dă senzația că strânge înseamnă că vei avea nevoie de protecție corespunzătoare. 

Sfaturi pentru curățarea tenului sensibil

Pentru curățarea pielii sensibile este recomandat să folosești produse cosmetice blânde, și mai ales care nu au în componență alcool sau alte ingrediente cu rol iritant. Demachierea zilnică folosind un fluid sau emulsie ușoară, special destinată tenurilor sensibile sau uscate, te va ajuta să pH-ul pielii la nivelul optim. 

 

Astfel de texturi ușoare nu încarcă tenul, fiind special concepute pentru a reduce senzația de mâncărime sau prurit care se poate manifesta mai ales la contactul cu factorii agresivi precum temperaturile extreme, ori săpunurile sau substanțele chimice slab tolerate de corp.

 

Ocazional poți apela și la un produs de exfoliere cu formulare blândă. De exemplu, în cazul în care pielea este ternă și lipsită de strălucire, un ser cu alfa-hidroxi-acizi naturali îi va conferi luminozitate, și în același timp va ajuta la creșterea gradului său de hidratare.

Ce produse de hidratare să folosești în cazul în care ai un ten sensibil

În cazul în care ai un ten sensibil este important să acorzi atenție produselor de întreținere zilnică pe care le folosești. Mai mult decât orice, trebuie să ai în vedere ca acestea să hidrateze eficient, dar și să aibă o formulare care să asigure emolierea eficientă a pielii. 

 

Folosește creme de zi sau de noapte cu acțiune calmantă, care te vor ajuta să reduci senzația de iritație sau de mâncărime și în același timp vor asigura hidratarea necesară. Un produs cu niacinamide, de exemplu, este indicat pentru a trata tenurile deshidratate, fiind potrivit pentru orice vârste. Un astfel de compus, derivat al Vitaminei B3, contribuie la hidratare și îmbunătățește textura pielii. În plus, oferă protecție antiinflamatoare și contribuie la diminuarea pigmentărilor. 

 

Dacă ai un ten matur, folosește creme cu efect intens reparator și restructurant,  care au în componență substanțe nutritive ce ajută la reducerea pruritulului sau a inflamațiilor cutanate, și refac filmul hidrolipidic protector al pielii. 

 

Indiferent de sezon, folosește acele produse care te vor ajuta să oferi protecția potrivită tenului tău sensibil. 

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.