Rochiile Yves Saint Laurent care i-au aparţinut lui Catherine Deneuve, vândute pentru un milion de dolari

0

Un număr de 129 de loturi au fost propuse spre vânzare în elegantele saloane ale sediului pe care casa Christie’s îl deţine pe Bulevardul Matignon din Paris.

Toate ținutele, considerate o incursiune in istoria modernă a modei, s-au vândut în cele cinci ore cât a ținut licitația.

Organizatorii au anunțat că 90% dintre loturi au înregistrat preţuri de vânzare considerabil mai mari în raport cu preţurile de pornire. De exemplu, o rochie de seară din prestigioasa colecţie rusească din sezonul 1977-1978 a fost vândută cu 52.500 de euro, depăşind de 10 ori estimările specialiştilor şi devenind astfel articolul cu cel mai mare preţ de vânzare din această licitaţie.

De asemenea, o rochie scurtă, cu franjuri brodaţi cu perle, care a făcut parte din colecţia haute couture a sezonului primăvară-vară 1969, pe care celebra actriţă franceză a purtat-o atunci când s-a întâlnit prima dată cu regizorul Alfred Hitchcock, a fost vândută cu 42.500 de euro (preţul estimativ era cuprins între 3.000 şi 5.000 de euro).

„Această săptămână de expoziţii şi licitaţia în sine mi-au depăşit aşteptările. Casa Christie’s a adus un omagiu talentului lui Yves Saint Laurent, prezentând creaţiile sale într-o manieră rafinată”, a declarat Catherine Deneuve.

Cel mai scump obiect…

 

Citeste continuarea AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.