Reducerea stresului: 5 metode care funcționează

0

Stresul este o caracteristică definitorie a stilului de viață actual și este unul dintre principalii factori de risc în dezvoltarea multor probleme de sănătate. Un prim efect negativ al stresului este slăbirea sistemului imunitar, iar de aici și până la apariția bolilor nu mai este decât un pas. Mai mult decât atât, stresul poate crește riscul de obezitate, favorizează apariția depresiei și reduce activitatea cerebrală. 

 

Și pentru că stresul este aproape imposibil de evitat, este eficient să cunoști metode eficiente pentru reducerea stresului. Dacă și tu îți dorești să eviți neplăcerile cauzate de stres, în cele ce urmează te vom învăța cum să reacționezi în fața stresului, printr-o serie de metode care funcționează incredibil în reducerea și chiar eliminarea completă a oricărei urme de stres. Iată ce metode poți aborda!

   1. Sportul în aer liber 

În timpul exercițiilor fizice sunt eliberate în organism endorfine, hormoni capabil de a anihila stresul și de a induce starea de bine. Mai mult decât atât, sportul este un principiu de bază al unei vieți sănătoase, motiv pentru care trebuie practicat de câteva ori pe săptămână. De asemenea, plimbările în natură, pentru cel puțin 30 de minute în fiecare zi, reprezintă un remediu excelent pentru reducerea stresului, așa că imaginează-ți cât de destresant ar putea fi pentru tine sportul în aer liber, conectat cu natura! 

   2. Asimilarea de vitamine și minerale

Deficitul de vitamine și minerale creează un mediu propice dezvoltării stresului și aici vorbim în special de vitamina C, unul dintre cei mai puternici antioxidanți, despre complexul de vitamine B, cu rol în menținerea funcțiilor cerebrale și de magneziu, un mineral eficient în sinteza serotoninei, cunoscută și sub denumirea de hormonul fericirii. Din alimentație nu este întotdeauna ușor să obții doza zilnică necesară de vitamine și minerale, motiv pentru care sugerăm administrarea suplimentelor alimentare naturale, menite să mențină sănătatea sistemului nervos, să reducă stresul și să crească nivelul de energie al organismului.  

   3. Tehnici de respirație și meditație

Atunci când te stresezi, în organism se produc schimbări majore, motiv pentru care ai tendința de a respira rapid și sacadat, ceea ce poate afecta tensiunea și ritmul cardiac sau poate chiar provoca senzația de amețeală și leșin. Tocmai de aceea, atunci când întâmpini momente de stres este ideal să apelezi la tehnici de respirație, care implică tragerea aerului încet pe nas, timp de câteva secunde și eliminarea acestuia pe gură, în același ritm. De asemenea, tehnicile de meditație și yoga sun metode eficiente de reducere a stresului și de obținere a unui echilibru interior. 

   4. Masaj de relaxare și aromoterapie 

O metodă excelentă de combatere a stresului este și masajul de relaxare, acesta reușind să detensioneze mușchii și să activeze circulația, ceea ce duce la o mai bună oxigenare a creierului. Pentru efecte mai puternice este recomandat ca masajul să fie combinat cu aromoterapia pe bază de arome de uleiuri esențiale, așa cum este uleiul esențial de lavandă. Efecte remarcabile de reducere a stresului pot fi obținute și prin reflexoterapie, căci la nivelul tălpii se găsesc o serie de centri nervoși, ce pot fi stimulați prin masaj. 

  5. Băi calde și muzică liniștitoare 

După o zi stresantă și solicitantă la birou, cea mai bună metodă de reducere a stresului poate fi o baie caldă cu uleiuri aromate. Sunt recomandate uleiurile esențiale de lavandă, valeriană sau chiar și cele de mentă sau eucalipt. Aburii emanați de acestea atunci când intră în contact cu apa fierbinte pot ajuta mușchii să se detensioneze, pregătind organismul pentru un somn odihnitor. În tot acest timp, poți asculta în surdină o muzică liniștitoare, însoțită de sunete din natură, așa cum este sunetul valurilor. 

 

Acestea sunt câteva dintre cele mai eficiente metode pentru reducerea stresului, așa că dacă te regăsești în mijlocul unei perioade stresante, te poți inspira de aici pentru a ține stresul cât mai departe de tine. Nu există soluții miraculoase pentru a alunga stresul, însă cu siguranță vor ajuta, atâta vreme cât dorești să le încerci și ai voința de a face față tuturor încercărilor!  

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.