Râdem, plângem și… ne omorâm în funcție de zodie

0

Întâmplător, am dat azi peste un studiu criminologic privind infracțiunile de omor (simplu și calificat) și de loviri sau vătămări cauzatoare de moarte ce au făcut obiectul trimiterilor în judecată în perioada anillor 2011-2015.

Nimic neobișnuit până aici. Studiul este publicat pe site-ul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Justiție și a fost realizat de Prof. univ. dr. Gheorghe Ivan – Procuror (Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, Serviciul de documentare și statistică judiciară) și Mihaiela Maxim – Procuror (Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, Serviciul de documentare și statistică judiciară).

Toate aceste aspecte, cât și bibliografia citată în respectivul studiu, ar reprezenta un bun motiv pentru ca o persoană să fie interesată de acest subiect, mai ales în condițiile în care astfel de infracțiuni se întâmplă mult, dar mult prea des în jurul nostru.

“Chiar dacă ne vom folosi de tehnica cantitativă, totuși aceasta permite desprinderea multor elemente care să faciliteze și o cercetare calitativă a criminalității violente letale pure [adică aceea care a vizat moartea victimelor prin săvârșirea infracțiunilor de omor (simplu și calificat) și de loviri sau vătămări cauzatoare de moarte]”, se arată la începutul cercetării și recunosc că o foarte mare parte a documentul reflectă exact acest lucru.

Ca o mică paranteză, sunt șanse să își amintești că, în ultimii, au circulat câteva știri cu privire la specialiștii de la FBI – da, da, cei de peste Ocean – care ar fi început să dea publicității o analiză a celor mai periculoase zodii, analiză făcută pe baza a numeroase…

 

Citeste continuarea AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.