Produse menstruale organice: de ce sa le folosesti. Avantaje și dezavantaje

0

Sustenabilitatea este un trend ce crește în popularitate din ce în ce mai mult, pe măsură ce oamenii conștientizează faptul că acțiunile pe care le fac și produsele pe care le folosesc au consecințe (de multe ori negative) asupra mediului înconjurător, așa că își schimbă obiceiurile. Unii merg la piețe agricole pentru a-și procura fructele și legumele necesare, alții optează pentru haine sau accesorii realizate din materiale sustenabile, femeile au început să introducă în rutina lor produsele cosmetice ecologice, și mai nou, produsele menstruale organice. Și pentru că despre tampoane și absorbante din bumbac nu se vorbește la fel de mult cum se vorbește despre cosmeticele eco-friendly, vom explica mai jos care sunt avantajele și dezavantajele acestora și de ce sunt preferabile in locul produselor menstruale obișnuite.

Ce avantaje au produsele menstruale organice?

Cel mai mare avantaj pe care absorbantele și tampoanele organice îl au este compoziția. Mai exact, aceste produse sunt realizate din bumbac 100% organic, fără urme de pesticide toxice sau alte substanțe care ar putea afecta organismul sau mediul înconjurător. Este adevărat că și absorbantele clasice au în componența lor bumbac, însă de cele mai multe ori, vorbim de un bumbac tratat cu diferite substanțe care nu doar că distrug ecosisteme, ci afectează și sănătatea muncitorilor care îl cultivă. În cazul absorbantelor organice, vorbim doar de un bumbac 100% organic, cultivat fără pesticide (cum este și cazul produselor de pe Enroush.ro)

Un alt avantaj al acestor produse organice este faptul că sunt biodegradabile – absorbantele organice aruncate dispar după câteva luni, în timp ce un absorbant clasic ce conține o cantitate mare de plastic și alte substanțe nocive necesită câteva sute de ani pentru a se degrada, timp în care afectează treptat mediul înconjurător.

Alte avantaje ale produselor menstruale organice sunt:

  • protecție superioară împotriva scurgerilor,
  • confort crescut (absorbantele sunt fine la atingere și permit pielii să respire),
  • sunt hipoalergenice, potrivite pentru pielea sensibilă.

Ce dezavantaje au produsele menstruale organice?

Singurul dezavantaj menționat de femei atunci când vine vorba de produse menstruale organice, în special absorbante și tampoane din bumbac, este prețul. Cu un minim de research, vei vedea că diferența de preț dintre absorbantele clasice și cele organice nu este chiar atât de mare. În plus, putem spune că această diferență este perfect justificabilă, dacă iei în calcul toate avantajele pe care aceste produse le au. Din punct de vedere al raportului preț-calitate, absorbantele și tampoanele organice excelează.

Un dezavantaj care se diminuează pe zi ce trece (pe măsură ce crește popularitatea lor) este accesul la astfel de produse. Acestea devin din ce în ce mai accesibile în magazine online specializate, in farmacii și în drogherii.

Cu toate aceste informații utile la dispoziție, suntem siguri că îți va fi mult mai ușor să faci trecerea către produse menstruale organice. Vei simți beneficiile lor încă de la prima folosire – mai mult confort, extra protecție și o grijă mai mare pentru mediul înconjurător.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.