Președintele Iohannis anunță că prelungește starea de urgență

0

Președintele României Klaus Iohannis tocmai a anunțat că prelungește starea de urgență cu încă o lună, începând de lunea viitoare. Președintele a ieșit public după o ședință în care s-au discutat mai multe măsuri, inclusiv o rectificare bugetară. Ședința președintelui și a miniștrilor precede ședința de la ora 17.00 de la Guvernul României.

Președintele a precizat că, în cadrul întâlnirii, s-au discutat măsurile economice și sociale luate până în acest moment. Acum, România înregistrează 4.057 de persoane infectate, 406 s-au vindecat, și s-au înregistrat 156 decese.

„O ședință de bilanț intermediar, i-aș spune. Am dorit să tragem primele concluzii, să vedem cum au fost puse în practică măsurile, am evaluat impactul și cum trebuie conduse lucruruile”, a deschis comunicarea președintele Iohannis.

Acesta a afirmat că, în comparație cu alte țări, „creșterea numărului de persoane afectate de epidemie nu a fost așa mare. Acest lucru, evident, vine din faptul că noi am luat din timp măsuri foarte ferme. Însă nu este momentul să ne relaxăm, în nici un caz nu este momentul să nu mai respectăm indicațiile autorităților.”, a subliniat președintele Iohannis. Acesta a omis să spună că numărul de cazuri nou apărute este direct proporțional cu numărul testărilor, și că România face printre cele mai puține teste din Europa, motiv pentru care este posibil ca mult mai puține persoane să fie depistate ca fiind purtătoare de coronavirus sau chiar bolnave de Covid-19.

„Așadar, este clar, nu suntem încă la vârful epidemiei. În nici un caz nu este momentul să ne relaxăm. Să fim atenți, să nu fim panicați și să respectăm indicațiile…

 

Citeste continuarea AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.