Porți automate și interfoane: confort și siguranță pentru casa ta

0

Tehnologia este parte din viața ta și uneori nici nu îți dai seama că o folosești. A devenit un automatism să folosești telefonul mobil, laptopul, să utilizezi interfonul, să chemi liftul, să aprinzi lumina când ajungi acasă. Din ce în ce mai multe sarcini casnice sunt preluate de tehnologie, astfel încât să ai mai mult timp liber pentru lucrurile care contează cu adevărat. De asemenea, aceasta este utilă și pentru siguranța ta. În continuare, îți prezentăm cum poți utiliza tehnologia pentru a-ți spori siguranța locuinței, alegând interfoane și porți automate. 

De ce să alegi o poartă automată pentru curtea ta 

Porțile automate reprezintă o soluție foarte bună pentru siguranța locuinței tale și pentru confort. Probabil știi deja cât este de dificil să cobori din mașină pentru a deschide poarta, iar dacă este vorba și despre o stradă aglomerată, lucrurile sunt cu atât mai complicate. Alegând sisteme de automatizari pentru porti, închiderea și deschiderea va deveni mult mai simplă. Indiferent dacă plouă, ninge, bate vântul foarte puternic sau pur și simplu te grăbești, doar apeși un buton al unei telecomenzi și poarta se închide sau deschide automat. Economisești timp și te vei bucura de un confort sporit. 

Avantajele porților automate nu se opresc aici. Acestea asigură siguranța curții, având în vedere că se blochează când sunt închise și nu pot fi deschise decât din telecomandă sau din interiorul curții.  

Pentru a alege poarta automată ideală pentru curtea ta, este necesar să stabilești ce tip de ți se potrivește: batantă sau culisantă. Vei opta pentru una dintre aceste opțiuni în funcție de caracteristicile curții și străzii. Apoi, va trebui să alegi un pachet de automatizare capabil să susțină greutatea porții și ciclul de utilizare (numărul de deschideri și închideri pe zi). În cazul în care motorul este subdimensionat pentru greutatea porții sau pentru ciclul de utilizare, întreg mecanismul se va defecta. 

Avantajele unui interfon 

Deși interfoanele sunt utilizate mai des în clădiri de birouri și blocuri, acestea pot fi montate cu succes și la case. Un astfel de aparat îți menține locuința în siguranță și te ajută să gestionezi mai bine vizitele, așa cum vei afla în continuare. 

Un interfon îndeplinește următoarele funcții: 

  • permiterea accesului în curte sau în locuință 
  • funcția de apelare 
  • funcția de semnalizare a unei uși ce nu a fost închisă 
  • sonerie

Dacă optezi pentru un videointerfon, ai posibilitatea de a vedea persoanele care solicită acces în curte sau locuință și astfel poți evita numeroase situații periculoase. Probabil știi deja că unele persoane cu intenții rele solicită accesul în incintă pe motiv că sunt de la anumite companii de furnizare a serviciilor (energie electrică, gaze naturale, internet, cablu TV și altele). Folosindu-te de un videointerfon, vei putea ruga persoana să îți arate o legitimație, iar dacă totul este în regulă, îi vei permite accesul. 

Pe piață există două categorii principale de interfoane: interfoane clasice și videointerfoane. La rândul lor, fiecare pot fi împărțite în interfoane cu cablu și wireless. Dacă îți dorești să eviți găurile în pereți, cel mai bine ar fi optezi pentru un interfon wireless. Acesta se montează foarte ușor și este potrivit chiar și în cazul în care locuiești cu chirie. 

Indiferent ce tip de interfon alegi, vei beneficia de mai multă siguranță, iar accesul persoanelor necunoscute în incintă va fi atent monitorizat. Interfoanele sunt utile și pentru a permite accesul în locuință fără a mai fi nevoie să mergi la poartă pentru a o deschide personal. Acest lucru reprezintă un avantaj și dacă ai copii, deoarece se diminuează considerabil riscul ca ei să deschidă poarta și să plece. 

 

Așadar, dacă îți dorești mai multă siguranță și mai mult confort pentru locuința ta, alege un interfon și o poartă automată. 

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.