Pisica poate fi hrănită cu pește?

0

Hrănirea pisicii cu pește nu este neapărat o opțiune atât de bună precum pare. Astfel, pentru unele pisici, hrana alcătuită din pește ca parte din dieta lor obișnuită poate fi o problemă.

Cât de bine este să îți hrănești pisica cu pește? Felinelor le-a plăcut întotdeauna să consume pește. Dar este corectă imaginea din cărțile pentru copii care arată niște pisici sănătoase și fericite care stau pe grămezi de oase de pește?

Fără îndoială, informarea este o sarcină necesară pentru toți cei care ne dorim tot ce este mai bun pentru animalele noastre de companie, așa că îți recomandăm să citești și să afli care este răspunsul.

Peștele ca hrană pentru pisici

Cu toții știm că peștele este un element foarte bogat în nutrienți, care are un conținut important de grăsimi sănătoase și proteine ​​slabe.

Cu toate acestea, peștele nu este un aliment natural pentru pisici. Cu siguranță, pisicile au evoluat ca și carnivore datorită vânării și consumului prăzilor. Peștele nu ar fi fost un lucru ușor de găsit pentru majoritatea raselor de pisici originale și strămoșii lor sălbatici.

Riscul de toxine și metale grele

Având în vedere că peștele trebuie să înoate în apa poluată, nu este surprinzător că aceștia sunt expuși la toxine și contaminanți chimici, cum ar fi metale grele și pesticide. Această realitate afectează atât oamenii, cât și animalele de companie.

Contaminarea speciilor – cum ar fi rechinul și peștele sabie – cu mercur și magneziu este atât de accentuată încât medicii sfătuiesc femeile cu vârstă fertilă să nu îi mănânce. Din acest motiv, dacă un aliment nu este bun pentru consumul uman, probabil nu ar trebui să-l oferi nici pisicii.

Ingestia pe termen lung de mercur determină pierderea coordonării musculare. Iodul și organobromidele din alimentele umede pe bază de pește par să fie factori de risc pentru boala tiroidiană hiperactivă.

Hrănirea pisicii tale cu pește poate duce la apariția alergiilor

Este important să știi că peștele este unul dintre alimentele obișnuite alergenice pentru pisici. Prin urmare, dacă pisica ta este predispusă la alergii, peștele ar putea fi unul dintre declanșatorii săi.

Dacă pisica ta suferă frecvent de tulburări digestive, dacă blana este nestrălucitoare sau este are secreții la nas și ochii, ar trebui să iei în considerare posibilitatea ca aceasta să aibă o alergie alimentară, care ar putea include peștele.

Lucrurile bune, rele și urâte despre pește

În primul rând, este important să știi că peștele conține iod și conținutul ridicat de iod poate fi dăunător pisicii dacă consumă cantități mari de pește. Pe de altă parte, peștele nu conține toate vitaminele, mineralele și elementele adecvate pentru o dietă completă.

Pe lângă asta, în sursele de apă în special cele contaminate, unde sunt prinși peștii, aceștia pot fi tratați cu antibiotice. Acest tratament se face pentru ca peștii să fie buni pentru consum și, prin urmare, aceste antibiotice pot afecta consumatorii.

Acest lucru este deosebit de comun în cazul creveților și altor crustacee, pangasiusului ( un substitut popular ieftin pentru cod) și altor pești mai scumpi cu carnea albă.

Când este indicat să îți hrănești pisica cu pește

În principal, trebuie să te asiguri că produsul este conceput ca un aliment complet și nu ca o gustare. Multe produse comerciale bogate în pește ar trebui să fie oferite cu moderație, ca o recompensă. În aceste cazuri, este obligatoriu ca eticheta să indice că este un aliment complementar și nu complet.

Acestea fiind spuse, îți poți hrăni ocazional pisica cu pește. Sardinele și heringul sunt cele mai bune opțiuni. Poți folosi o cutie mică de conserve de sardine dacă trebuie să-ți ispitești pisica să mănânce sau să-i dai o pastilă.

Având în vedere riscurile potențiale asociate cu consumul de pește, recomandarea este îți hrănești pisica cu cantități mici de pește din diferite specii. De asemenea, nu este recomandată utilizarea unei singure mărci de alimente pe bază de pește ca sursă principală de hrană.

Se știe că la pisicile hrănite cu hrană care conține mai puțin de 50% proteine ​​din pește riscul de apariție a unor boli tiroidiene este mai mic. Deși legătura nu s-a dovedit a fi cauzală, se recomandă să dai dovadă de prudență atunci când îi oferi pisici o dietă bogată în proteine ​​de pește.

Ce poți face pentru a oferi pisicii o dietă corespunzătoare? Să îi cumperi hrană naturală super-premium Lenda. De ce Lenda? Deoarece această hrană fabricată în Spania din ingrediente de înaltă calitate provenite de la firmele din Galicia, nu conține organisme modificate genetic, hormoni sau alte îmbunătățiri artificiale.

Conține probotice care mențin sănătatea sistemului digestiv. Prin urmare, dacă vrei ca pisica ta să se dezvolte sănătos și să te bucuri de prezența ei cât mai mult timp, alegi Lenda. Sănătate multă pisicii tale!

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.