Pielea noastra, o poveste despre adaptibilitate

0

Oamenii cu o piele mai inchisa la culoare au mai putine griji privind ridurile iar pielea asiaticilor este mai sensibila insa este mai bogata in colagen…Sunt acestea doar legende urbane sau originile etnice influenteaza structura si aspectul pielii noastre? In timp ce multe probleme ale pielii sunt impartasite de toate grupurile etnice, etnicitatea poate avea un impact major asupra tipurilor de afectiuni. FOREO a pregatit un tur al lumii pentru a cunoaste si intelege diferentele dintre tipurile de piele.

Protectia UV fara frontiere

Desi Lumina UV ajuta corpul sa produca vitamina D, care intareste oasele si ne ajuta sa absorbim minerale esentiale precum calciu, fier, magneziu, fosfat si zinc. Toate tipurile de piele necesita o protectie atenta fata de razele UV, dar nivelul de protectie minim necesar variaza in functie de culoarea pielii noastre.

Expunerea la lumina UV declanseaza niste receptori fotosensibili speciali numiti rodopsina, care stimuleaza producerea de melanina pentru a apara celulele de deteriorare. La oamenii cu pielea deschisa, surplusul de melanina produce bronzul. Totodata nuantele mai deschise de piele sunt mai afectate de expunerea la radiatii ultraviolete, astfel ca femeile cu un ten mai deschis sunt susceptibile de arsuri si deteriorarea pielii precum  pistrui, riduri si o piele uscata.

Nuantele mai inchise de ten se bucură de o protectie naturala mai mare fata de razele UV, cu un factor de protecție UVB mediu de aproximativ 13 fata de cel de 3 în piele alba. Dar, la urma urmei, toate tipurile de piele au nevoie de protectie!

Pielea mea, pielea ta, pielea noastra

Cand bariera naturala a pielii este perturbata, functia sa protectoare este compromisă si este in mod special predispusa iritatiilor si infectiilor. Acest proces este acelasi pentru toate tipurile de piele, dar unele cercetari au descoperit ca: pielea intunecata este cea mai…

 

Citeste continuarea AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.