Piele naturala sau piele ecologica – care este alegerea cea mai buna?

0
Pielea este extrem de iubita atat de barbati, cat si de femei in general atunci cand vine vorba de incaltaminte frumoasa, comoda si durabila. Desi magazinele sunt pline de produse care sustin ca ar fi realizate din piele naturala sau piele ecologica, de fapt este greu sa faci diferenta intre ele daca esti necunoscator. De cele mai multe ori nici nu stii ce e mai bine pentru tine pana nu le incerci pe amandoua.

Pielea naturala este obtinuta direct de la animale, in timp ce cea ecologica, zis si sintetica, se obtine in fabrica prin procedee chimice. Pielea naturala a fost folosita inca din Epoca de Bronz, respectiv din anul 2000 i.Hr. pentru a confectiona corturi, haine sau incaltaminte, in timp ce cea sintetica a fost obtinuta mult mai recent, odata cu Revolutia industriala. Animalele de la care se preleva pielea erau de obicei vite, capre, oi sau porci.

In prezent ambele tipuri de piele se gasesc in comert, iar uneori cumparatorii nu pot face diferenta intre ele. Atat de similare sunt! Pielea naturala este de obicei de o mai buna calitate, un bun exemplu ar fi aceste modele de pantofi de piele.

Vom analiza ambele tipuri de piele prin prisma unor criterii generale:

– Pret – cand ne gandim la pret este normal sa stim ca pielea naturala este mult mai scumpa decat cea ecologica din cel putin doua motive. Procesul de prelucrare inainte sa ajunga in magazine este mai lung, adica mai scump si necesita mai mult timp, iar materia prima este limitata. Orice material sintetic poate fi produs intr-o fabrica, lucru care ii reduce din unicitate, dar si din calitate si costurile de productie. De aceea, pielea sintetica este mai ieftina si mai usor de gasit.

– Comoditate – ai auzit cu siguranta pana acum ca o pereche de pantofi te va roade prima data pentru ca are nevoie de o perioada de purtare pentru a „se lasa.” Orice pereche de piele naturala este rigida si inconfortabila pentru prima purtare si vei avea nevoie de ceva timp pana te vei obisnui cu ea, in timp ce…

 

Citeste continuarea AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.