Pentru a doua oară în istorie, Met Gala este anulată

0

Met Gala este anulată anul acesta, a anunțat oficial redactorul-șef al revistei Vogue US, Anna Wintour, care servește drept gazdă a evenimentului din 1995. Astfel, Met Gala nu va avea loc în prima zi de luni a lunii mai, conform tradiției, când deschidea în mod oficial expoziția principală a Costume Institute, secțiunea dedicată modei a Metropolitan Museum of Art din New York.

Anna Wintour a făcut anunțul în urma restricționării activităților publice care afectează și Statele Unite, în timpul pandemiei de coronavirus. Expoziția de anul acesta, care urma să fie inaugurată de gală, cel mai fastuos eveniment public al lumii, poartă numele de ‘About Time: Fashion and Duration’, și este o incursiune în istoria modei, din 1870 până în prezent, dar privind și către viitorul domeniului.

Expozițiile Costume Institute se numără printre cele mai populare din lume, cu recorduri de public – ‘Heavenly Bodies’, expoziția din 2018, a strâns 1.659.647 de vizitatori și a devenit astfel cel mai mare succes din istoria întregului muzeu, în vreme ce ‘China: Through the Looking Glass’ și ‘Alexander McQueen: Savage Beauty’, au strâns și ele sute de mii de participanți, ultima fiind chiar itinerată în alte colțuri ale lumii, cu același succes, și lansând trend-ul expozițiilor de modă.

‘Datorită deciziei inevitabile și responsabile a Muzeului Metropolitan de a-și închide ușile, About Time și gala vor fi amânate pentru o dată ulterioară’, a scris Anna Wintour într-un editorial, fără să estimeze care ar putea fi acea dată. ‘Între timp, vă oferim o avanpremieră a acestei expoziții extraordinare în numărul nostru de mai.’, a completat editorul. În același editorial în care…

 

Citeste continuarea AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.