Pensulele profesionale de machiaj – La ce foloseste fiecare

0

Seturile de pensule pentru machiaje sunt un must-have pentru toți iubitorii de make-up și make-up artiștii profesioniști. Aceștia din urmă nu vor putea aplica machiajul corect și eficient fără un astfel de set. Seturile de pensule profesionale sunt de obicei realizate din păr de animale de calitate superioară, cum ar fi păr de capră sau de cal. Seturile de pensule din păr de capră sunt de regulă mai scumpe, deoarece părul este extrem de moale și arată foarte bine. Pensulele profesionale din par de cal sunt o investiție bună, deoarece sunt deosebit de durabile în timp.

Întreținerea pensulelor de machiaj

Nu vei vedea niciodată bacterii pe setul de pensule, însă pielea moartă, murdăria și uleiurile din piele se vor acumula pe pensulele tle de fiecare dată când le vei folosi. Este important pentru fiecare individ sau make-up artist să folosească agenți de curățare pentru pensule, ca să le mențină curate cât mai mult timp.

Pensulele se curăță ușor folosind o cantitate mică de șampon, amestecat cu puțină apă caldă într-un recipient curat. Adaugă cu grijă pensulele și freacă cu atenție pensulele, până când vei vedea apa limpede. Seturile de pensule profesioale vin de obicei în carcase de piele cu huse pe fiecare pensulă, ceea ce va ajuta la evitarea deteriorării pensulelor pe termen lung.

Aplicarea pensulelor de machiaj

Seturile de pensule contribuie la realizarea unui machiaj frumos și corect aplicat, acestea fiind mai precise decât cele normale. Rezultatele vor arăta profesional, deoarece produsele de înfrumusețare vor fi aplicate în mod corect. Tipul corect de pensulă va crea un aspect uniform, în special dacă folosești produse makeup de calitate.

Tipuri de pensule pentru ochi

 • Pensula pentru umbre: adaugă umbră la nivelul întregii pleoape;
 • Pensula pentru blending; utilizeaz-o pentru a uniformiza pigmentul;
 • Pensula la unghi: ajută la adăugarea culorilor pe pliurile pleoapei;
 • Pensula de tuș: utilizată pentru a crea linii perfecte către pleoapa exterioară și interioară;
 • Pensula pentru mascara: folosește-o ca să îți separi genele după aplicarea rimelului;
 • Pensula pentru sprâncene: ajută la conturarea formei finale a ochilor. Utilizeaz-o pentru a peria sprâncenele, ca să creezi o arcadă și să “deschizi” mai mult ochii.

Tipuri de pensule pentru buze

 • Pensulă retractabilă pentru ruj: ajută la aplicarea produselor pentru buze – de la balsam de buze, până la luciu și rujuri. Definește conturul buzelor;
 • Pensula cu mâner lung: în mod normal, aceasta este proiectată cu un cap plat și îngust, cu peri de zibelină, care ajută la obținerea unei definiri perfecte a buzelor.

Tipuri de pensule pentru față

 • Pensula pentru contur: aceasta este mai mică decât peria de pudra și este utilizată pentru aplicarea fardului pe obraji.
 • Pensula pentru fond de ten: utilizată pentru aplicarea fondului de ten pe toată fața, în zonele corecte.
 • Pensula pentru corector: aceasta va ajuta la ascundere acelor linii fine sau cearcăne. Continuă să aplici produsul până ce liniile și pungile dispar.
 • Pensula pentru pudră: se folosește pentru aplicarea pudrei pe față și pentru a susține fondul de ten.

Dacă ești în căutarea unui nou set de pensule cu care să aplici machiajele într-o manieră cât mai corectă, poți opta pentru pensule machiaj Lila Rossa.

Sursă imagini: https://www.lila-rossa.ro/

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.