Paul Grigoriu, martor și supraviețuitor, despre noile imagini de la Colectiv

0

Noi imagini de la Colectiv au fost aduse în atenția publicului la aproape 4 ani de la tragedie. Înregistrarea video a fost făcută de pompieri și a fost ținută secretă până astăzi, au descoperit jurnaliștii Mirela Neag, Adriana Oprea, Răzvan Luțac și Cătălin Tolontan, cei care au obținut de la un pompier filmarea respectivă.

Noile imagini de la Colectiv sunt în fapt o înregistrare de 20 de minute și 40 de secunde, realizată de subofițerul care a însoțit primul echipaj ISU București Ilfov ajuns la locul incendiului.

Deși fețele celor răniți sau decedați au fost blurate de Libertatea, din cele 20 de minute reiese clar dezastrul provocat de incendiu, dar și lipsa de coordonare a celor care au intervenit la fața locului. Nu se știe încă de ce aceste înregistrări nu au apărut public până acum, sau, mai important, de ce nu au ajuns probe în dosarul care anchetează sistemul complex de factori care a cauzat incendiul și a condus, mai apoi, la moartea a 64 de persoane.

Pompierul care a oferit noile imagini de la Colectiv jurnaliștilor Libertatea a declarat pentru aceștia că: „Pentru că în imaginile filmate de Departamentul de Informare și Relații Publice al ISU se vedea altceva decât versiunea care fusese comunicată oamenilor, anume că intervenția de salvare a vieților a fost impecabilă, aceste imagini nu au fost făcute publice niciodată!”. De aceea, a declarat acesta, filmările ar fi fost văzute doar de un mic grup de ofițeri superiori.

Imediat după ce imaginile de la Colectiv au fost transmise live pe site-ul și canalul de Facebook Libertatea, redacția ELLE a luat legătura cu Paul Grigoriu, care a fost la Colectiv în acea noapte de 30 octombrie 2015 și a…

 

Citeste continuarea AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.