Pădurea Amazoniană arde atât de tare încât incendiile sunt vizibile din spațiu

0

Pădurea Amazoniană, care acoperă cea mai mare parte a bazinului Amazonului, e afectată anul acesta de incendii de vegetație devastatoare, mai grave decât toate cele întâmplate până acum. Dat fiind că Amazonia constituie mai bine de jumătate din spațiul ocupat de păduri tropicale de pe planetă, incendiile de anul acesta sunt considerate un adevărat dezastru ecologic. Cu cât mai mari vor fi pierderile rezultate în urma acestor incendii, riscurile ca Terra să își piardă habitatul cu cea mai bogată biodiversitate devin din ce în ce mai mari și mai îngrijorătoare.

Semnale de alarmă în legătură cu extinderea incendiilor din Pădurea Amazoniană au venit zilele acestea dinspre Inpe (The National Institute for Space Research, citată de BBC), care avertizează că imaginile din satelit arată că există o creștere a suprafețelor afectate de incendii cu 84% față de anul trecut. În același timp, NASA susține că incendiile de vegetație din bazinul Amazonului sunt sub media înregistrată în alți ani. Afirmația lor este ceva mai nuanțată, astfel încât agenția spațială spune că, deși incendiile sunt mai intense în Amazonas și Rodonia, sunt mai mici în Mato Grosso și Pará. Inpe insistă însă că anul acesta au fost detectate mai mult de 74.000 de incendii între lunile ianuarie și august, iar acesta ar fi un record de la momentul în care au început să se înregistreze, în 2013. În plus, imaginile din satelit arată că Roraima, partea cea mai nordică a Braziliei, este acoperită în fum gros.

Pădurea Amazoniană și amenințarea președintelui Bolsonaro

În mijlocul acestei crize în legătură cu care avertizează toată lumea, de la agenții spațiale la canale de știri și până la celebrități,…

 

Citeste continuarea AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.