Obiceiuri noi pentru vremuri noi. Cum contribuie Enroush la modificarea obiceiurilor menstruale

0

Obiceiurile legate de menstruație au suferit transformări semnificative de-a lungul istoriei, cu schimbări notabile în special pentru noile generații. De la utilizarea cârpilor menstruale, trecem astăzi la alternative sănătoase, oferite de companii inovatoare precum brandul românesc Enroush, care pune la dispoziția femeilor produse din bumbac 100% organic. Un număr tot mai mare de femei înțeleg că menstruația este o funcție naturală a corpului și că nu există nimic rușinos sau „murdar” în legătură cu ea.

 

Transformări în selecția materialelor pentru igiena menstruală

Utilizarea produselor menstruale de unică folosință a luat naștere în perioada târzie a secolului al XIX-lea și în secolul al XX-lea. Înainte de aceasta, femeile foloseau cârpe confecționate din materiale naturale precum bumbac și lână. Aceste cârpe erau spălate și refolosite și serveau mai mult pentru a ascunde sângerarea decât pentru a asigura igiena adecvată. Abia în a doua jumătate a secolului XX, în România, au fost introduse tampoanele și absorbantele ca produse menstruale.

 

În anii ’80, unele branduri promovau utilizarea îndelungată a unui singur tampon, o practică contraindicată din punct de vedere medical, care a condus la sute de cazuri de Sindromul Șocului Toxic (SST). Astăzi, produsele menstruale convenționale încă conțin în mod frecvent plastic, dioxine, fibre sintetice și alte substanțe toxice în cantități semnificative.

 

Beneficiile produselor menstruale organice Enroush

Enroush se distinge ca fiind primul brand românesc ce se preocupă cu seriozitate de sănătatea femeilor, oferindu-le informații despre probleme precum menstruatie neregulata și produse menstruale sigure și naturale. Toate produsele Enroush: absorbante, tampoane și protejslipuri sunt  fabricate exclusiv din bumbac 100% organic, certificat GOTS, care asigură o prelucrare responsabilă din punct de vedere ecologic și social a acestui material, eliminând orice urmă de substanțe toxice. Alegând produsele Enroush, femeile pot avea încredere că ceea ce vine în contact cu corpul lor este sigur.

 

Enroush inovează în sfera produselor menstruale prin introducerea unei linii de plasturi menstruali inovatori, special concepuți pentru a oferi rapid și în mod natural alinare durerilor menstruale, eliminând astfel necesitatea consumului de pastile.

 

Blogul Enroush este o sursă bogată de resurse informative dedicate igienei, sănătății și aspectelor legate de sexualitatea feminină. Aici, găsești informații despre diversele probleme cu care se confruntă femeile, de la crampe menstruale până la sangerari intre menstruatii și situații mai complexe. Pe pagina lor de Instagram, Enroush colaborează cu clinica Nativia pentru a oferi în mod regulat episoade noi din emisiunea „Sănătatea ta, Misiunea noastră”. Aceste episoade furnizează informații directe de la medici specialiști despre tot ceea ce ține de sănătatea intimă a femeilor.

 

Prin intermediul educației și prin oferirea de produse menstruale organice, sigure și accesibile, Enroush contribuie la eliminarea stigmei asociate menstruației și la transformarea acesteia într-o experiență pozitivă pentru un număr cât mai mare de femei.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.