O mamica poate fi si cel mai bun profesor de matematica

0

A deveni mama nu este deloc simplu, dintr-o data o femeie se trezeste in postura in care nu trebuie sa fie doar femeie si sotie, ci si tovaras de joaca, asistenta, prietena cea mai buna, confident si odata cu primii ani de scoala, profesoara. Trecerea de la gradinita sau de la stat acasa la primul an de scoala este un soc nu doar pentru cei mici, ci si pentru parinti. Activitatile trebuie sa se schimbe, la fel si programul, timpul liber si timpul de joaca se reduc datorita aparitiei temelor pentru acasa si este normal ca cei mai multi copii sa se razvrateasca. Exercitiile de matematica de clasa I pot parea simple pentru parinti, insa pentru micuti aceasta este prima intalnire cu stiintele exacte si vor avea nevoie de indrumare.

Cum se gestioneaza trecerea de la gradinita la scoala?

Multe mamici incep sa se simta nesigure pe rolul propriu odata cu trecerea catre invatamantul primar. Dintr-o data, micutii trebuie responsabilizati, au mai putin timp de joaca, performantele le sunt masurate in calificative si multi copii nu reactioneaza bine la acest tip de presiune.

Este bineinteles o frustrare si pentru parinti care pe de o parte nu sunt inca pregatiti sa gestioneze astfel de probleme si pe de alta parte se tem ca pasirea cu stangul in sistemul educational poate avea repercusiuni pe termen lung. Aceasta problema nu trebuie tratata superficial, insa nici nu trebuie supraestimata. In realitate secretul consta in gasirea unei cai de mijloc, in descoperirea modului de a face scoala si materiile de studiu sa para o joaca. Mamicile copiilor ce abia au intrat in scoala primara trebuie sa se transforme in profesoare si trebuie sa o faca diferit fata de sistemul de invatamant ce are nevoie disperata de reforma.

In mediul online, schimbarea in ceea ce priveste modul de studiu si abordarea unor teme precum exercitii de matematica clasa I sau teste la limba romana este cu cativa pasi inaintea sistemului clasic de…

 

Citeste continuarea AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.