Nivelul este foarte jos: Lia Olguța Vasilescu și incitarea la ură

0

Ce legătură există între președintele României și comunitatea evreiască? Nici una care să conteze în contextul de față. Conexiunea este făcută doar de niște declarații date de Lia Olguța Vasilescu recent, într-o emisiune televizată.

Ne aflăm într-o campanie electorală complicată, într-o atmosferă de polarizare excesivă, în care oamenii fie îi urăsc pe unii pentru că nu au votat așa cum și-ar fi dorit ei, fie îi disprețuiesc pe alții pentru că nu sunt capabili să facă distincția între ce e rău și ce e bine în lumea asta. De parcă nu ar exista suficientă divizare pe rețelele de socializare sau la cozile de la Mega, ura față de celălalt este acum alimentată de la vârful politicii românești. Desigur, chiar de unde ne-am aștepta. Și anume, de la Lia Olguța Vasilescu, persoana care se ocupă de campania electorală a Vioricăi Dăncilă.

Ce s-a întâmplat? Într-o emisiune televizată, Lia Olguța Vasilescu, fostă ministră a muncii în guvernul Dăncilă, a făcut o afirmație a cărei valoare de adevăr nici nu poate fi luată în discuție. Dar care, fără îndoială, este un apel josnic la ură. Față de Iohannis, evident, dar și față de o comunitate care s-a confruntat deja cu prea multe nedreptăți.

Dacă nu credeți – și este, firesc, dreptul vostru să nu – iată și mostra de inteligență politică și abilitate diplomatică menită să ducă pe culmi campania electorală a Partidului Social Democrat. Domnul Klaus probabil că se și vede șef de lagăr de concentrare. Toți PSD-iștii deja băgați acolo la reeducare. Deja cred că a căzut mult pre mult lumea politică de la noi și asta din cauza vârfurilor, de fiecare dată.’

Ei, acum, oricine trăiește…

 

Citeste continuarea AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.