Motivele pentru care femeile de succes sunt dependente de bărbați toxici

0

Sau de ce colega de la muncă, una dintre cele mai de succes femei pe care le cunoști, își începe fiecare dimineața plângându-se de comportamentul soțului ei?

Toxicitatea unei relații

Cu alte cuvinte, concluzionăm stupefiate că multe dintre femeile inteligente, ce se pot lăuda cu succesul academic, se află în relații toxice. Cercetările în acest sector dezvăluie faptul că reprezentantele sexului feminin, ce se bucură de succes pe planul profesional, sunt mai predispuse să devină dependente de prezența unui bărbat toxic în viața lor amoroasă. Uite așa, fostele colege sau prietene la care nu te-ai aștepta să se complacă în relații unde se simt oricum, dar numai împlinite nu, sunt cele care de cele mai multe ori o fac.

Femeile cu standarde ridicate în toate aspectele vieții – de la cum se îmbracă de dimineață până la ce restaurant cinează – deseori nu dețin o gamă largă de criterii când vine vorba de bărbați. Parteneri indisponibili din punct de vedere emoțional, toxici, narcisiști sau artiști – putem să devenim dependente de urcușurile și coborâșurile dinamice ale unei relații instabile și haotice, într-un mod în care despărțirea de o persoană toxică se asemănă cu reabilitarea dintr-o dependență distrugătoare de droguri.

Când întâlnim pentru prima dată un partener toxic sau un individ indisponibil din punct de vedere emoțional, legătura este alimentată de atenția excesivă, combinată cu refugiul emoțional și reținerea de-a lungul relației. Faptul că suntem conștiente de caruselul prin care inima și creierul nostru trec în timpul relației toxice ne poate convinge să reducem din investiția emoțională – mai mult, ne ajută să…

 

Citeste continuarea AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.