Motivele care te determină să rămâi într-o relație nefericită

0

De ce ai rămâne blocată într-o relație nereușită alături de un partener care nu te face fericită, ba din contră? Ei bine, există câteva motive care stau la baza unei astfel de decizii. Iată doar câtvea dintre ele.

Pentru a evita starea de anxietate

Atunci când decidem să facem o schimbare în stilul nostru de viață, mai ales o schimbare majoră, ne confruntăm de obicei cu o stare de anxietate cu privire la ceea ce ne va rezerva viitorul. Începi să te întrebi dacă nu cumva ești pe punctul de a face o mare greșeală, dacă nu îți va fi dor de vechea ta viață. Deși nimeni nu poate garanta că lucrurile vor avea un final fericit, acest lucru nu trebuie să te determine să rămâi într-o stare de nefericire. Este mai rău să nu faci nimic decât să iei o decizie ce ar putea fi neinspirată.

Pentru a evita stările de depresie sau tristețe

Atunci când luăm decizii ce ne afectează radical viața, putem simți ca si cum am pierdut o parte importantă din noi, ca pe un eșec. Este dificil să treci peste un astfel de moment ținând cont că, în general, ne este greu să acceptăm că am eșuat într-un anumit domeniu. Și toate acestea ne induc stări de tristețe, chiar și depresie.

Pentru a evita să ne dezamăgim prietenii și familia

Există și o presiune socială și familială care ne ține departe de dorința noastră de a face o schimbare majoră. Părinții ar putea să se simtă dezamăgiți dacă decidem să punem capăt unei căsătorii, prietenii ar putea vedea cu alți ochi dorința noastră de a ne elibera dintr-o relație toxică. De multe ori, femeile care au divorțat recent au sesizat faptul că prietenele lor căsătorite tind să se distanțeze de ele din diverse motive.

Pentru a proteja copiii

Este probabil cel mai des auzit motiv în ceea ce privește femeile care rămân într-o căsătorie nefericită. Nu…

 

Citeste continuarea AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.