Motive surprinzătoare pentru utilizarea bicicletei

0

Cicliștii vorbesc mereu despre cât de mult le plac călătoriile cu bicicleta. Cât  timp economisesc timp și cât de fericiți sunt atunci când pedalează.

Un studiu realizat în Portland, Oregon, sugerează că cei mai fericiți sunt cei care merg pe jos sau  cu bicicleta. Iată 7 motive uimitoare pentru care merită să folosiți bicicleta.

Bicicleta vă eliberează de stresul din trafic

De generații, mașina a fost considerată un simbol al statutului. Există persoane care preferă să călătorească cu mașina, deoarece simt că au mai mult control asupra timpului. Realitatea este foarte diferită. Dacă îi întrebăm pe cei care circulă cu autovehicul ce nu le place la o zi obișnuită, probabil că vor răspunde că traficul.

Când circulăm cu bicicleta, se întâmplă contrariul. Călătoria devine un moment de relaxare, având șansa de a ne bucura de oraș și de a ne limpezi mintea.

Mersul cu bicicleta vă dă energie

Motivul științific pentru care mersul, alergatul sau pedalarea ne face să ne simțim fericiți este că, atunci când facem o activitate fizică, corpul nostru eliberează dopamină. Dopamina este un neurotransmițător care este legat de senzația de plăcere.

Potrivit unei publicații din Psychotherapy and Psychosomatics Journal, dopamina crește nivelurile de energie cu 20%, reducând în același timp senzația de oboseală cu 65%.

Mersul cu bicicleta este mai ieftin

De obicei, oamenii își desfășoară activitățile zilnice într-o zonă relativ mică. Nu călătorim mai mult de 30 km pentru a merge la serviciu, la școală sau la cumpărături. În aceste cazuri, dacă luăm în considerare costurile asociate cu combustibilul, parcarea și întreținerea, deplasarea cu bicicleta este mult mai ieftină decât deplasarea cu mașina. În plus, utilizarea mașinii generează alte cheltuieli legate de poluare, întreținerea infrastructurii, printre multe altele.

20-30 minute de pedalare zilnică…

 

Citeste continuarea AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.