Măști din materiale textile: în ce măsură ne protejează de coronavirus. Declarații oficiale!

0

După ce mai multe persoane și companii au început să fabrice si să doneze măști din materiale textile, în contextul în care cele speciale, din farmacii, sunt epuizate de zile bune, Ministerul Sănătății a declarat, prin intermediul unei postări pe Facebook, că măștile de protecție realizate din pânză, bumbac sau tifon nu protejează împotriva infectării cu virusul COVID19.

Cu toate acestea, măștile realizate acasă au un oarecare rol de protecție, mai ales în lipsa altor soluții, acoperind nasul și gura și ferindu-ne de atingeri și microbi transmiși prin atingere, fiind preferabile în lipsa altor măsuri de protecție.

În România, designerul Irina Schrotter distribuie deja gratuit celor vulnerabili măști realizate în fabrica sa. Măștile sunt realizate din bumbac și pot fi spălate și refolosite. Și nu este singura. Echipa Glow din Oradea oferă gratuit măști pentru medici și pentru persoanele în vârstă, împreună cu designerul Rebeca Cotrău.

Și designerul Andreea Tincu realizează și oferă măști de protecție, însă contracost: patru bucăți la 100 de lei. Maressia Showroom&Atelier produce, contracost, măști textile din bumbac brodate cu fir de mătase, declarând că se adaptează „vremurilor și trendului dat de marile branduri internaționale de fashion”.

În Praga, potrivit criticului de modă Sarah Mower, autoritățile au cerut oamenilor să se implice în realizarea accesoriilor de protecție, precum măștile textile, în contextul epuizării măștilor speciale.

„(…) Tinerii răspund solicitării autorităților locale de a realiza măști de protecție în primul rând pentru persoanele în vârstă. Gravitatea acestor lipsuri se simte foarte rapid….

 

Citeste continuarea AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.