Lucrurile care nu trebuie să lipsească din geanta de maternitate

0

Pregătirile pentru ziua cea mare nu se rezumă doar la camera bebelușului și lucrurile necesare în primele luni, ci și la geanta pentru maternitate. Fiecare viitoare mamă ar trebui să aibă, începând cu luna a șaptea, un bagaj cu cele esențiale pentru perioada pe care o va petrece la spital, indiferent dacă nașterea este una naturală sau prin cezariană.

Cu cât se apropie mai tare momentul, cu atât emoțiile sunt din ce în ce mai mari, așadar am structurat o listă cu elementele importante. Bagajul de maternitate ar trebui să conțină haine, obiecte de igienă și, desigur, acte.

 

   1. Obiecte pentru mamă

Dosarul medical este unul dintre cele mai importante elemente care trebuie introduse în bagaj, pentru că îi ajută pe doctori să observe istoricul tău medical. În plus, îți vor fi necesare actul de identitate și cardul de sănătate.

Apoi, din punct de vedere al hainelor, adaugă un halat moale, șosete, papuci sau șlapi și cămăși de noapte cu deschidere în față. De asemenea, îți vor fi necesare niște piese speciale pentru igienă. Ia-ți un pic de timp și caută scutece adulti pret, dar și câteva perechi de chiloți de unică folosință. Pune în bagajul tău două sau trei sutiene lejere, inclusiv unele pentru alăptare, și tampoane pentru sâni. În plus, vei mai avea nevoie de prosoape, periuță de dinți, perie de păr, săpun, gel de duș, balsam de buze, deodorant, creme de față și loțiuni. 

În funcție de politica spitalului, ar fi perfect dacă ai putea lua cu tine câteva perne suplimentare și fete de perna 50×70. Chiar dacă ți s-ar putea părea că nu vei avea timp de nimic altceva, vei avea anumite momente de respiro, așadar geanta de maternitate ar putea îngloba și câteva lucruri care să te relaxeze, precum cărți sau reviste. 

Totodată, fii atentă să adaugi șervețele umede și uscate, elastice de păr, cremă cu lanolină, extrem de importantă pentru îngrijirea mameloanelor, și o pompă de sân. Alte lucruri pe care nu ar trebui să le uiți sunt încărcătorul pentru telefon și căștile, care s-ar putea să-ți fie de folos atunci când vrei să te odihnești și zgomotul este destul de puternic.

   2. Obiecte pentru bebeluș

Pe lângă hainele pentru tine, geanta de maternitate trebuie să cuprindă lucruri necesare pentru nou-născut. În primele ore și zile va avea nevoie de câteva body-uri. Îți recomandăm să cumperi bluze cu capse laterale. Acestea sunt mult mai ușor de schimbat și îți oferă mai multă siguranță, mai ales în primele zile, când amândoi vă acomodați unul cu celălalt. Poți opta, desigur, și pentru pijamalele întregi, singurul dezavantaj fiind că îți va fi mai greu să verifici scutecul sau să-l înlocuiești. 

Nu uita să pui în geantă haine cu care să-l scoți din spital pe cel mic și o pătură sau un șal. În plus, cumperă șosete, mănuși, pentru a evita zgârieturile pe care și le-ar putea provoca, și multe scutece. Ar putea să îți fie necesare câteva aleze, acele protecții pentru saltea care te vor ajuta să păstrezi igiena, prosoape și cremă pentru eritem fesier.

 

Și, chiar dacă nu încape fizic în bagajul de maternitate, ocupă-te ca până în ziua cea mare să ai instalată în mașină scoica pentru bebeluș. Aceasta îi va asigura siguranța de care are nevoie în drumul spre casă.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.