Living elegant: 6 idei practice de amenajare

0

Îți plac încăperile elegante, cu mobilier rafinat și accesorii luxuriante? Contrar părerilor generale, un astfel de stil de amenajare nu necesită sume imense pentru a fi pus în practică, dar nici cunoștințe vaste în ceea ce privește designul interior.

Poți amenaja, de exemplu, un living modern și elegant cu un buget minim, folosind câteva trucuri eficiente. Acest lucru este posibil doar dacă aplici ideile de mai jos!

1. Optează pentru o paletă neutră de culori

Când te gândești la eleganță, în minte îți vin nuanțe neutre, cât mai deschise, precum crem, alb, șampanie sau alb perlat. Totodată, eleganța poate fi exprimată și prin nonculoarea neagră, combinată cu accentele neutre amintite anterior.

Orice ai alege, dacă vrei un living elegant, evită culorile puternice și primare, precum verdele, albastrul, portocaliul sau roșu. Nici pastelurile nu sunt foarte potrivite, acestea fiind specifice, mai degrabă, unui design interior vintage.

Așadar, păstrează paleta de culori simplă, pentru a reda acea eleganță perfectă la care visezi.

2. Alege finisaje de calitate, din materiale rezistente

Finisajele sunt extrem de importante, chiar dacă multă lume le ignoră. Ele reprezintă acele elemente subtile, acel „je ne sais quoi” care face pe toată lumea să admire o cameră fără să știe exact ce anume este atât de frumos și de plăcut.

Așadar, alege un parchet cu aspect cât mai natural de lemn. Poate fi și un parchet laminat sau dublu stratificat; nu trebuie neapărat să investești în lemn masiv. Trebuie doar să optezi pentru un model cu fibra cât mai realistă.

Aceleași reguli se aplică și în cazul faianței și al gresiei: cu cât materialul pare mai natural și imită mai bine piatra sau marmura, cu atât mai bine!

3. Cumpără mobilă simplă, funcțională

Când vrei să conturezi un living elegant fără să investești sume uriașe, cea mai înțeleaptă variantă este ca mobila de living aleasă să fie cât mai simplă și cât mai discretă. Alege nuanțe neutre sau lemn natur, linii drepte, fără ornamente complexe sau detalii care atrag atenția.

Mobila cu finish lucios poate fi și ea o idee bună, mai ales dacă este albă și vine în completarea unui living cu nuanțe deschise și primitoare.

4. Alege perdele și draperii cu aspect premium

Un living banal se poate transforma îndată într-un living elegant dacă montezi o galerie rafinată, simplă, alături de un set premium de perdele și draperii.

Perdelele trebuie să fie cât ma simple și cât mai vaporoase, semi-opace, fără dantelă sau alte modele. La nivel de draperii, designerii le recomandă pe cele cât mai groase, din materiale grele, care ating nivelul podelei și oferă senzația de densitate. Poți alege draperii catifelate, în nuanțe adânci precum verdele smarald, sau draperii crem, cu finish ușor lucios.

Completează totul cu accesorii de prindere cu ciucuri fini sau mici detalii metalice.

5. Investește într-un corp de iluminat elegant

În prezent, ai la dispoziție o multitudine de corpuri de iluminat, de la aplice simple la candelabre complexe.

Pentru a amenaja un living elegant, optează fie pentru un candelabru cu detalii strălucitoare, fie pentru o lustră simplă, minimalistă, din metal argintiu mat și sfere albe.

6. Alege un covor de dimensiunea potrivită

Când alegi covorul pentru livingul tău elegant, nu contează atât de mult modelul, ci forma și dimensiunea. Un covor prea mic nu va reda niciodată o atmosferă rafinată, iar unul prea mare ar transforma spațiul într-unul tern și cu aspect plat.

Așadar, alege un covor care să cuprindă zona canapelei și a măsuței de cafea, fără să se întindă foarte mult în exterior. Poți alege un covor cu fir lung, alb sau crem, dar și un covor cu imprimeu subtil, geometric.

Aplică toate recomandările de mai sus și vei obține acel living elegant la care visezi, cu minimum de efort!

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.