Lissa Taddeo: Despre sex și dorința feminină

0

În ultimii opt ani, jurnalista Lisa Taddeo a traversat de şase ori Statele Unite pentru a cunoaşte femei obişnuite, din diverse regiuni şi din diverse medii. Rezultatul, Trei femei, este cel mai detaliat portret al dorinţei realizat vreodată de un scriitor de nonficţiune şi una dintre cele mai aşteptate cărţi ale anului (în România a fost publicată de editura Litera).

Lina, casnică şi mamă, prizonieră într-o căsnicie care şi-a pierdut pasiunea (dacă a existat vreodată); Maggie, o elevă de liceu de 17 ani care are o relaţie cu șarmantul ei profesor de engleză, soț și tată respectabil, şi Sloane – proprietara frumoasă, rafinată şi plină de succes a unui restaurant, căsătorită cu un bărbat căruia îi place să o urmărească făcând sex cu bărbaţi şi femei, iată protagonistele poveştilor adevărate din cartea Lisei Taddeo. Bazându-se pe ani de documentare riguroasă şi relatată cu o francheţe şi o naturaleţe şocantă a limbajului, Trei femei este un portret zguduitor al erotismului din America zilelor noastre, expunând fragilitatea, complexitatea şi inegalitatea cu care se confruntă dorinţa feminină. Este o operă jurnalistică, dar și o construcție narativă captivantă, cu nuanţe fine şi multă empatie, care ne prezintă trei femei de neuitat, ale căror experienţe ne amintesc că nu suntem singure.

ELLE: Cum le-ai ales pe cele trei femei care-și spun poveștile în această carte?

Lisa Taddeo: N-aș putea spune că le-am ales eu, ci mai degrabă ele au fost cele care mi-au dat cele mai multe informații, au fost cele mai oneste în legătură cu viața lor, pentru că, îți poți imagina, e tare greu să vorbești despre astfel de lucruri (eu una n-aș fi…

 

Citeste continuarea AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.