Laptele praf – elementul care completează ecuația hrănirii bebelușului

0

Laptele matern este considerat „lichidul de aur” pentru bebeluși. Medicii pun accentul pe alăptarea copilului timp de cel puțin șase luni. Laptele matern conține toți nutrienții vitali de care un nou-născut are nevoie în primele luni, deoarece este singurul aliment pe care copilul îl poate digera. Laptele matern ajută la dezvoltarea mușchilor bebelușului, dar în unele cazuri, bebelușii nu pot digera laptele matern sau mama nu poate hrăni copilul, în astfel de circumstanțe, bebelușului i se administrează laptele praf.

Ce este laptele praf?

Nimic nu poate înlocui laptele matern pentru creșterea și dezvoltarea bebelușului. Cu toate acestea, există anumite cazuri în care alăptarea este dificilă și, prin urmare, mamele trebuie să își hrănească bebelușii cu lapte praf. Laptele praf pentru bebeluși este produs prin pasteurizarea și vaporizarea laptelui lichid. Este creat exclusiv pentru a satisface nevoile nutriționale ale bebelușului. Trebuie să reținem faptul că laptele praf nu își pierde componentele nutritive atunci când trece prin aceste procese, el având încă în componență toate proteinele, glucidele și mineralele necesare dezvoltării celui mic.

Care sunt avantajele laptelui praf?

Laptele praf este un produs tot mai folosit de mămici și pe care îl putem găsi ușor în orice farmacie, supermarket sau chiar și la magazinele din apropierea casei. Introducerea laptelui praf în alimentația copilului prezintă câteva avantaje cum ar fi faptul că este bogat în nutrienți esențiali. Laptele praf conține toți nutrienții care ar trebui să fie administrați unui nou-născut pentru creșterea și dezvoltarea sa. De asemenea, protejează copilul împotriva infecțiilor și anemiei.

Un alt avantaj îl reprezintă faptul că laptele praf nu are legătură cu alimentația mamei. De obicei, alimentația bebelușului depinde de dieta mamei care alăptează, iar mămicile trebuie să fie foarte atente la ce mănâncă ca nu cumva alimentele consumate să îl baloneze pe cel mic.

Există și dezavantaje ale folosirii laptelui praf?

Fiecare părinte și-a pus cel puțin odată această întrebare în legătură cu laptele praf. Ei bine, laptele praf ca orice aliment poate prezenta și dezavantaje. Principalul dezavantaj al hrănirii copilului cu lapte praf este lipsa anticorpilor din acesta. Laptele matern este mai bogat în anticorpii necesari pentru întărirea sistemului imunitar al bebelușilor. Un alt dezavantaj al laptelui praf poate fi calitatea acestuia. Unele produse pot avea mai multe certificări în ceea ce privește ingredientele din formula laptelui praf, dar nu va putea concura niciodată cu laptele matern care este 100% organic.

Un ultim dezavantaj al laptelui praf poate fi reprezentat de preț. Laptele de calitate poate fi costisitor în funcție de brandul pe care îl alegeți.

Cum pregătim corect laptele praf pentru bebeluș

Este important să verificăm produsul chiar din momentul achiziționării acestuia, dacă a fost depozitat corect, ambalajul să nu aibă defecte, iar produsul să fie în termen atât în momentul achiziționării cât și în momentul consumării ultimei porții. Cele mai potrivite locuri de unde să cumperi laptele praf sunt farmaciile. Acolo vei găsi o gamă variată de produse, iar farmacista îți poate recomanda ceva potrivit nevoilor bebelușului tău. De asemenea, este o ocazie perfectă să te aprovizionezi și cu alte produse de care ar putea avea nevoie copilul tău ca șervețele umede, protectie anti insecte și diverse produse de igienă pentru cel mic.

Este important ca înaintea pregătirii laptelui să fierbem apa timp de cinci minute pentru a o steriliza, apoi să o lăsăm la răcit aproximativ 30 de minute. După răcirea apei trebuie să dozăm corect cantitatea de lapte praf pe care o folosim pentru a evita să facem laptele prea lichid sau prea solid. Amestecăm, verificăm ca temperatura să fie potrivită și putem să îl dăm copilului.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.