L-a seral e comedia amăruie despre educația din România, pe care trebuie să o vezi

0

Când m-am apucat să văd L-a seral, miniseria realizată de Matei Dima (BRomania) despre o clasă de elevi cu situații vulnerabile, mă gândeam că, iată, a venit momentul să mă alătur și eu publicului mult mai tânar decât mine de pe YouTube și mă temeam un pic că nu am să înțeleg umorul sau situațiile despre care se face vorbirea.

Nici gând! L-a seral este un proiect simpatic și bine făcut, care își propune să fie o comedie (și este), dar mai mult de atât, își propune să pună o lumină mai caldă pe situațiile cu care elevii ”întârziați” din școlile de care nu prea îi mai pasă nimănui se confruntă zi de zi.

Matei Dima a pus cap la cap o distribuție de staruri, dar nu neapărat staruri de film – Ada Condeescu fiind singura excepție -, ci personaje deja celebre sau în plină ascensiune din mediul online românesc. Așa se face că, dincolo de Condeescu, care ocupă confortabil pielea unuia dintre personajele principale, diriginta Iulia Pană, profesoară de biologie și visătoare de serviciu, îi vedem pe Mimi, Nadd Hu, Irina Deaconescu, Ruxy Ghimp șamd.

Toți se descurcă de minune interpretându-și rolurile care sunt, în fapt, destul de stereotipe, dar care au noimă în înșiruirea de situații care creează intriga celor patru episoade scurte, dar pline. O fi responsabilă de treaba asta expunerea lor constantă în fața camerelor, o fi talentul nativ sau mai degrabă implicarea în proiect, cert este că distribuția de amatori, cu stângăciile de rigoare, are sens în toată povestea.

Umorul lui Dima, cunoscut, de altfel, de ani buni publicului său fidel, funcționează și aici, iar el însuși, jucând rolul lui Vidra, fost deținut aflat în plin proces de…

 

Citeste continuarea AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.