Învingătoarele violenţei domestice – News24.ro

0

În cadrul celor #16ziledeactivism împotriva violenţei asupra femeilor, deputata USR, Cristina Iurişniţi, preşedinta Comisiei pentru egalitatea de şanse pentru femei şi bărbaţi din Camera Deputaţilor a invitat la Parlament comunitatea ##ŞiEuReuşesc din Bucureşti.

Un grup de învingătoare ale violenţei domestice, femei care au avut curajul să se desprindă din relaţii abuzive au fost prezente în plenul Camerei Deputaţilor şi s-au întâlnit cu preşedinta Comisiei pentru egalitatea de şanse pentru a-şi împărtăşi poveştile. Totodată, învingătoarele au prezentat speţe variate din aplicarea legislaţiei privind prevenirea şi combaterea violenţei domestice şi a celei conexe, solicitând susţinerea Comisiei pentru efectuarea de modificări legislative în sprijinul victimelor violenţei şi ale familiilor acestora.

„Atât eu, cât şi colegii mei din Comisie am sprijinit pe toate căile posibile, de la avize şi rapoarte favorabil, depunerea de amendamente legislative şi vot în plen toate modificările menite să aducă liniştea şi demnitatea celor care trec printr-o situaţie de violenţă domestică, sexuală, psihologică, cibernetică etc. Sprijinul pentru victimele violenţei nu este doar o datorie legală a noastră, ca reprezentanţi ai cetăţenilor, ci şi una morală, de solidaritate umană.”, a explicat preşedinta Comisiei, deputata USR Iurişniţi. „De exemplu, chiar azi am votat în Parlament ceea ce am solicitat de atâta timp: abrogarea recursului compensatoriu, pentru siguranţa copiilor, tinerelor şi a femeilor, în special, care sunt recurent victime ale abuzurilor, violurilor, crimelor sau traficului de persoane. Am votat pentru respectarea drepturilor fundamentale, pentru dreptul la o viaţă în deplină securitate şi protecţie din partea autorităţilor!”, a mai subliniat deputata Iurişniţi.

Respectarea drepturilor femeilor este un angajament asumat prin Constituţie şi legislaţia…

 

Citeste continuarea AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.