Infidelitatea emoțională este mai dureroasă decât cea fizică – și îți spunem și de ce

0

Este destul de greu de trecut peste faptul că partenerul ți-a fost infidel, însă atunci când afli că între el și acea persoană a existat sau încă mai există o conexiune emoțională, lucrurile se schimbă radical, în mult mai rău.

Infidelitatea emoțională inseamnă existența unei conexiuni emoționale care nu implică neapărat și componenta sexuală. Chiar dacă ai fi tentată să crezi că, dacă partenerul tău nu te-a înșelat din punct de vedere sexual, lucrurile nu sunt atât de grave, adevărul este cu totul altul.

Această infidelitate emoțională implică existența unor emoții puternice, a unor sentimente, a unor dorințe, și este un indiciu asupra lucrurilor care lipsesc din relația voastră.

Iată cum poți înțelege ce înseamnă infidelitatea emoțională și cum să treci peste durerea pe care ți-a pricinuit-o:

1. Infidelitatea emoțională compromite limbajul afectiv în cuplu

Fiecare cuplu are modul său intim de a-și exprima afecțiunea. Poate fi vorba despre porecle adorabile, un loc anume unde mergeți în momente speciale sau un anumit fel de mâncare preferat. Este vorba de acele mici lucruri pe care le considerați a fi numai ale voastre. Tot acest limbaj al dragostei s-a format încă de la începutul relației voastre, poate și din acest motiv este atât de special.

Când ai fost trădată din punct de vedere emoțional, este traumatizant să te gândești că partenerul tău împărtășește toate aceste lucruri caracteristice vouă cu o altă persoană. Te simți trădată, simți cum lucrurile dragi ție ți-au fost luate cu forța și nu mai există nimic din ceea ce era exclusiv al vostru. Până și faptul că partenerul tău i-ar putea spune altcuiva „Draga mea” te înfioară. Chiar dacă e un alt apelativ și cântecul lor preferat are un alt nume, efectul este însă același. Tot ceea…

 

Citeste continuarea AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.