În criză Coronavirus… sexul ne ajută psihic sau adâncește problemele emoționale?

0

Știm, Coronavirus, izolare la domiciliu, de unul singur sau cu familia. Și totuși sunt oameni care nu pot lucra de acasă și se mai duc la serviciu. Oameni care sunt singuri, ori într-un cuplu. În cuplu și locuiesc împreună sau fiecare la casa lui. Glumele de pe internet se referă și la creșterea bruscă a natalității peste 9 luni. Așa că românul se ocupă de cumpărături serioase de alimente, dezinfectați și perpetuarea speciei cu sau fără prezervativ. Dacă nu mai poți ieși din casă… câte filme și seriale să vezi? Îți mai obosesc ochii de la citit… Așa că se ajunge la sex, care are un rol multiplu din punct de vedere emoțional.

Scenariul pozitiv: conectarea emoțională

Intimitatea este de două feluri: biologică, adică sex, și emoțională. Iar acesta este scenariul fericit, cu cele două combinate. Sexul este pentru plăcerea ambilor, un răsfăț al simțurilor care unește partenerii. Ei au încredere reciprocă, nu se tem să devină vulnerabili sufletește unul în fața celuilalt, iar sexul este continuarea dezgolirii emoționale, nu doar pasiune și atracție fizică. În acest caz sexul întărește sentimentul de securitate emoțională atât de util în vremurile actuale când anxietatea bate cam pe la toate ușile.

Păcălirea emoțională cu un partener care nu ține cont de tine

Nervozitate, îngrijorare, teamă, panică de-a dreptul. Coronavirus se joacă din plin cu sănătatea noastră fizică și psihică. Ți-ai dori ca iubitul să te ia în brațe, să te simți protejată, să te asculte, să te liniștească. Să-l simți că e acolo pentru tine, să te simți văzută și importantă. Dar nu face asta. Un partener cu puternice accente narcisiste e lipsit de…

 

Citeste continuarea AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.