În ce constă un test drive: 3 lucruri de știut

0

Un test drive îți permite să evaluezi mașina de care ești interesat chiar din perspectiva șoferului, în condiții reale de drum și pe un interval de timp foarte convenabil. 

 

Această etapă este deosebit de importantă pentru a cumpăra o mașină pe care o poți utiliza cu încredere în fiecare zi, de aceea, din ce în ce mai mulți români optează pentru această perioadă de probe, înainte de a semna contractul. 

 

Dacă îți dorești să faci un test drive, iată ce trebuie să știi: 

1. Te programezi online pentru test drive 

Este simplu să completezi un formular de programare pentru test, realizând online o astfel de etapă. Acest prim pas îți permite să identifici modelele disponibile pentru un test drive, dar și să treci în căsuțele formularului informații personale de interes, precum: 

 

  • numele și prenumele; 
  • numărul de telefon; 
  • adresa de email etc

 

Odată ce un astfel de formular a fost completat și procesat de platforma online, tu vei fi contactat în cel mai scurt timp posibil de un reprezentant al dealer-ului auto de care ești interesat. De la PC, de pe smartphone, tabletă sau de pe laptop, această etapă incipientă pentru realizarea unui test drive este finalizată într-un timp optim. 

 

De asemenea, programarea online îți permite și să afli care este orarul disponibil pentru realizarea de probe cu mașina dorită, astfel încât să identifici în programul tău săptămânal cea mai bună fereastră de timp. 

2. Iei legătura cu dealerul auto respectiv 

Înainte de a primi autoturismul în probe, trebuie să participi la o discuție cu un reprezentant al firmei respective, în vederea stabilirii termenelor și condițiilor pentru finalizarea unui astfel de contract. În esență, va trebui să prezinți anumite garanții privind faptul că ești eligibil pentru un test drive. 

 

Acestea pot să difere de la o entitate la alta, dar trebuie să știi că sunt asociate unor criterii comune, precum: experiența ta în spatele volanului, segmentul din care face parte mașina respectivă, precum și condițiile de rulare (perimetrul în care ai voie să conduci, durata perioadei de probe etc).

 

De asemenea, în această etapă se va stabili și cadrul legal privind responsabilitatea părților, în caz de furt sau de distrugere a autoturismului respectiv. Nu ezita să ceri cât mai multe informații esențiale despre garanția pe care trebuie să o achiți, condițiile în care aceasta poate fi sau nu returnată, precum și alte răspunsuri utile pentru nevoile tale.   

3. Te bucuri de mașina avută în probe 

În etapa de test drive propriu-zisă, ai șansa de a observa din perspectiva șoferului maniera în care autoturismul rulează pe drumuri publice. Este important să respecți toate normele de circulație și să ai în permanență asupra ta documentele ce atestă faptul că mașina pe care o conduci este luată în probe. 

 

Încearcă să diversifici pe cat de mult posibil condițiile de drum, astfel încât să îți poți face o părere de ansamblu despre adaptabilitatea modelului respectiv în trafic. Așadar, pe timp de noapte, la drum lung sau în oraș, în condiții meteo variabile sau în zone cu un grad de înclinație variat, poți realiza mai multe tipuri de test drive, relevante pentru alegerea ta finală. 

 

Pe întreaga durată a perioadei de probe, păstrează activă o linie de comunicare cu reprezentanții companiei de la care ai preluat mașina. Poți beneficia astfel de sfaturi în timp real, în cazul unor situații de natură tehnică, apărute inopinat pe traseul tău.

 

Ești pregătit pentru un test drive cu mașina visurilor tale? Completează online formularul de probe, așteaptă să fii apoi contactat de un membru al reprezentanței auto respective, asigură-te că înțelegi toate clauzele prevăzute în contract și testează apoi autoturismul, având șansa de a înțelege foarte bine beneficiile pe care le poate asigura achiziționarea sa! 

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.