Împrumut de la prieteni – care sunt dezavantajele acestui fapt?

0

Dacă nu aveți ocazia să profitați de împrumuturi tradiționale la prețuri accesibile sau împrumuturi rapide, împrumutul de bani de la prieteni sau familie poate fi o opțiune validă. Când sunt făcute corect, împrumuturile amicale pot fi benefice în ambele părți. Cu toate acestea, există multe oportunități pentru neînțelegeri, relații tensionate și situații neplăcute.

Există avantaje pentru împrumuturile de la prieteni?

Împrumutul de la prieteni și familie are unele aspecte incontestabile. Împrumuturile acordate prietenilor oferă rate de dobândă mult mai mici decât împrumuturile rapide, ceea ce atrage inițial mulți oameni. Mai ales dacă obiectivul nostru este să ne finanțăm întreprinderile mici, care încă nu au un venit stabil, banca ne-ar oferi rate de dobândă mult mai mari decât cele pentru afacerile de succes și bine dezvoltate. Din fericire, când ești dator unui prieten, nu contează. Și în acest caz, termenii în care trebuie rambursat împrumutul sunt mult mai liberali și mai toleranți față de dificultățile dvs. financiare. Un împrumut de la un prieten poate întări foarte mult relația dintre două persoane. Dacă reușiți să rambursați suma datorată la timp împreună cu dobânda acumulată, respectul pe care prietenul dvs. îl are pentru dvs. ar crește doar. Și, bineînțeles, dacă vei avea din nou probleme financiare, el va fi în continuare gata să-ți dea o mână de ajutor.

Împrumut de la prieteni – toate celelalte dezavantaje

În ciuda unora dintre beneficiile pe care le-am menționat deja, un împrumut de la un prieten poate avea multe complicații. Aici vom analiza câteva dintre consecințele financiare și sociale ale împrumutului de la prieteni sau rude.

Lipsa de claritate

Una dintre marile probleme legate de împrumutarea de bani de la prieteni, mai degrabă decât de a lua împrumuturi rapide, de exemplu, este incertitudinea condițiilor. În cât timp trebuie rambursat împrumutul? Cât de des ar trebui să se facă contribuții? Cum și unde se vor efectua plățile?

Crearea de relații incomode

Amestecul de prietenii și relații financiare poate de multe ori complica și agrava relațiile cu cei dragi. Unul dintre dezavantajele de a fi datori familiei și prietenilor este că poate deschide un dialog nedorit despre obiceiurile tale de cheltuieli.

Finanțare limitată

Băncile și companiile de împrumut rapid au oportunități financiare mult mai bune decât oricine apropiat.

Un sentiment de superioritate

Indiferent cât de stabilă este prietenia ta, banii schimbă inevitabil relațiile dintre oameni. Când sunteți datori unui membru al familiei sau ați împrumutat de la prieteni, aceștia pot simți că au dreptul sau libertatea de a exercita un control mai mare asupra vieții voastre și pot apărea compromisurile.

Sursă: toate-credite.com

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.