Iată câteva tips-uri de cum să îți îngrijești bicicleta în timpul iernii

0

Dacă ești printre persoanele care adoră să petreacă timpul în șaua bicicletei, atunci cu siguranță că odată cu venirea lunilor de toamnă începi să te gândești la faptul că în curând bicicleta nu va mai putea fi folosită la fel de mult ca în lunile cu zile călduroase.

Astfel, odată cu apropierea iernii trebuie să te gândești cum vei pregăti bicicleta pentru lunile de iarnă astfel încât la venirea primăverii să poți folosi din nou bicicleta fără ca aceasta să prezinte probleme sau defecțiuni.

În ceea ce urmează vei putea regăsi câteva sfaturi pentru a îngriji bicicleta în timpul lunilor de iarnă, luni în care folosești mai puțin bicicleta.

În primul rând este important să te asiguri că depozitezi bicicleta într-un loc sigur și protejat de umiditate sau de temperaturi foarte joase. Cea mai eficientă metodă pentru a depozita bicicleta pe timpul iernii o reprezintă un suport bicicletă. Pe piața accesoriilor pentru bicicletă există diferite modele de suport biciclete astfel încât să poți găsi un model potrivit pentru spațiul de care dispui.

Fie că urmează să păstrezi bicicleta într-un garaj, fie că ai la dispoziție doar apartamentul în care locuiești, una dintre cele mai bune opțiuni pentru depozitarea bicicletei în lunile de iarnă o reprezintă un suport bicicletă perete.

Un astfel de suport de bicicletă îți oferă avantajul de a păstra bicicleta în condiții de siguranță, aceasta fiind ancorată, dar în același timp îți oferă avantajul de a economisi spațiu important prin faptul că bicicleta va fi prinsă pe perete. Însă înainte de a pune bicicleta în suport trebuie să te asiguri că te-ai îngrijit corespunzător de aceasta. Pentru lucru respectiv este recomandat să îndepărtezi murdăria care este posibil să se fi acumulat pe bicicletă prin spălare și apoi prin ștergerea acesteia.

Un alt truc pentru a îngriji bicicleta pe perioada iernii este să te asiguri că lanțul este lubrifiat. Lubrifierea lanțului cu produse de calitate înseamnă prelungirea duratei de viață a acestuia, dar și păstrarea altor componente în stare de funcționare optimă pentru momentul în care vei scoate din nou bicicleta în oraș.

Tot pentru a păstra în condiții optime bicicleta pe timpul iernii poți avea în vedere să asiguri o presiune mai redusă în cauciucuri, dar în același timp să te asiguri de faptul că acestea nu se vor fi dezumflat complet. Dacă depozitezi bicicleta într-un spațiu unde se poate depune foarte repede o cantitate mare de praf, atunci este indicat să ai în vedere să acoperi bicicleta cu o prelată.

Pentru toate aceste operațiuni, dar și pentru a găsi un suport bicicletă perete este recomandat să apelezi la magazinele care comercializează accesorii biciclete.

Un astfel de magazin online este Rollfast, în oferta acestui magazin regăsindu-se diferite produse pentru utilizarea și pentru întreținerea bicicletor. Astfel, indiferent dacă ai nevoie de produse pentru vulcanizarea roților de bicicletă, de pompe pentru bicicletă, sisteme antifurt sau de suport biciclete pentru perete sau pentru mașină, toate aceste accesorii biciclete sunt disponibile în oferta magazinului online Rollfast.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.