Gențile de care ai nevoie pentru sezonul următor

0

La interior, accesoriul reprezintă o parte din viața unei femei, întrucât toate lucrurile necesare (de la portofel la ruj) sunt depozitate în numeroasele compartimente ale unei genți. La exterior, poșeta reprezintă oglindirea purtătoarei, întrucât identifică stilul personal al unei femei, trăsăturile personalității acesteia..

Geanta – accesoriu nemuritor

Istoric vorbind, atât femeile cât și bărbații au beneficiat de practicitatea unei genți – egiptenii antici erau adepții sacilor realizați din papirus sau pânză. Însă, dacă vorbim despre momente cheie privind istoria accesoriului vestimentar nemuritor, este imposibil să omitem celebrul model 2.55, introdus de inovatoarea Coco Chanel.

Numită după data creării sale, acest model a fost materializat ca geanta de care însăși designerul vizionar avea nevoie. Odată cu introducerea genții matlasate, ce prezenta un element revoluționar – bretele de lanț metalic – purtarea unei genți pe umăr a început să fie acceptată de societate. Căptușeala vișinie din interior a fost inspirată de uniforma pe care legendarul creator o purta la școala de maici; se spune că buzunarul interior cu fermoar este locul în care Coco Chanel își punea scrisorile de dragoste.

Iar dacă suntem la capitolul genți iconice, nu putem să evităm poșeta Birkin, produsul întâlnirii incidentale din avion dintre fashion icon-ul Jane Birkin și Jean-Louis Dumas, directorul executiv al Hermès la acea vreme. Simbol al modei, gențile Birkin persistă în acapararea ierarhiei poșetelor, prezentând o siluetă încăpătoare, versatilă, însă și un preț exorbitant.

Anatomia și elementele clasice ale genții Birkin o fac un accesoriu…

 

Citeste continuarea AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.