Florile schimba in bine aspectul unei locuinte sau a unei gradini

0

Aspectul unei locuinte sau a unei gradini este influentat intr-o mare masura si de catre florile avute. Fie ca este vorba despre o locuinta la bloc sau la casa, florile sunt un element nelipsit din orice casa pentru ca acestea infrumuseteaza locuinta, pe langa faptul ca oxigeneaza atmosfera. Glicina este o planta, originara din Asia, care se planteaza in gradina casei si se aseamana cu o vita de vie. Spre deosebire de vita de vie, glicina nu face struguri ci face niste flori pur si simplu superbe.

Sfaturi ingrijire glicina

Aceasta planta infloreste destul de greu motiv pentru care nu este foarte prezenta prin curtile caselor din tara noastra. Desi este o planta destul de incapatanata in ceea ce priveste inflorirea, frumusetea oferita de catre aceasta atunci cand infloreste face ca efortul depus pentru ingrijirea acesteia sa merite cu varf si indesat. Principalele sfaturi de intretinere care trebuie respectate sunt urmatoarele:

  • Este o planta care iubeste foarte mult soarele motiv pentru care trebuie plantata intr-un loc in care razele soarelui incalzesc o perioada cat mai lunga de timp.
  • Pentru a se dezvolta cat mai armonios este necesar ca la radacina acestei plante sa fie aplicat ingrasamant special conceput pentru plante.
  • Trebuie sa fie udata doar in momentul in care pamantul din jurul acestei plante devine tare. Udarea nu trebuie realizata in exces ci doar cat sa se inmoaie un pic pamantul din jurul ei.
  • Trebuie sa fie taiata de 2 ori pe an: primavara si toamna.

Violetele africane, regina plantelor de apartament

Daca in ceea ce priveste plantele de gradina, glicina ocupa un loc de cinste, violetele africane sunt considerate a fi regina plantelor de apartament. Gingasia pe care o ofera florile violetelor africane dar si frumusetea acestora fac ca violetele africane sa se numere printre lucrurile care nu trebuie sa lipseasca din nici o locuinta.

Sfaturi de ingrijire a violetelor africane

Chiar daca violetele africane fac niste flori pur si simplu superbe ingrijirea acestora nu este greu de realizat. Cu toate acestea, persoanele care detin violete africane trebuie sa fie atente la urmatoarele aspecte:

  • Nu trebuie sa fie expuse la razele puternice ale Soarelui.
  • Violetele africane sunt iubitoare de caldura motiv pentru care acestea nu trebuie tinute in incaperi cu temperaturi scazute. Acest detaliu trebuie tratat cu atentie mai ales in perioada anotimpului rece.
  • Apa utilizata in procesul de udare trebuie sa fie la temperatura camerei, nicidecum sa fie rece.
  • Periodic trebuie sa fie aplicat un ingrasamant.
  • Trebuie pusa in zona in care patrunde cel mai bine lumina naturala pentru ca aceasta planta este iubitoare de lumina, pe langa faptul ca este iubitoare de caldura.

Concluzii

Florile sunt un element care nu trebuie sa lipseasca din decorul unei locuinte sau din decorul unei gradini pentru ca acestea aduc un grad de frumusete care nu poate fi atins prin utilizarea altor lucruri. Gingasia, frumusetea, mirosul placut pe care il emana sunt doar cateva dintre motivele pentru care florile joaca un rol foarte important in vietile noastre.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.