Expoziție de grup „Dunavățul de Jos – Delta Dunării”

0

 O expoziție cu lucrări semnate de 13 artiști contemporani care au participat la cea de-a treia ediție a Taberei „Dunavățul de Jos – Delta Dunării”, organizată în 2018, va fi vernisată marți, la ora 18.00, la Art Yourself Gallery din București.

La cea de-a treia ediție a Taberei „Dunavățul de Jos – Delta Dunării”, care a avut loc în perioada 20 – 27 august 2018, nume importante ale artei româneşti, şcoli diferite de pictură s-au întâlnit pentru a aduce în prim-plan nu numai propriile explorări, ci diferitele tendinţe ale artelor contemporane din toate regiunile istorice ale ţării. Conceptul acestei tabere s-a extins, de la peisajul apropiat al naturii, la peisajul mental sau sufletesc al artiştilor, încorporând elemente-simbol sau manifeste.

Expoziția, care poate fi vizitată în perioada 15 octombrie – 5 noiembrie, cuprinde lucrări semnate de Felix Aftene, Cătălin Burcea, Cezarina Caloianu, Gabriel Caloianu, Radu Carnariu, Alexandra Ghioc, Amalia Dulhan, Flavia Lupu, Liviu Mihai, Daniela Grapă, Manuell Mănăstireanu, Cosmin Păulescu și Adrian Sandu.

Potrivit criticului de artă Maria Bilaşevschi, lucrările artistului Felix Aftene (Iaşi) se particularizează prin dezvoltarea şi glosarea în jurul unor repere simbol, extrase din propria enciclopedie de corespondențe analogice, fie că sunt ființe, obiecte, idei sau sentimente, elementele se află la graniţa spre o posibilă transcendenţă ori emerg ca şi când abia au fost extrase şi reînsufleţite cu un sens.

Un spaţiu ce poate fi oriunde, un element ce poate fi identificat în orice cultură şi totuşi poartă amprentele specifice locului în sau pentru care a fost creat, transbordate asupra fragmentelor de real, fac ca lucrările artistului Cătălin Burcea (Bucureşti) să se particularizeze prin chestionarea aparte a realităţii.

Artista Cezarina Caloianu (Iaşi) creionează o surdă constatare asupra faptului că ceea ce odată era…

 

Citeste continuarea AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.