Există sărbători la care este bine să oferi cadou o icoană?

0

În general, în România icoanele se primesc cadou în anumite zile importante din viața creștinilor. Icoanele au desigur un rol protector, de aceea sunt oferite cadou în momentele cheie. Însă, trebuie să știi care este ziua potrivită în care poți oferi o icoană cadou pentru că aceasta poate reprezenta relația importantă dintre cele două persoane. Știm deja că o icoană este reprezentanta credinței și dragostei față de Dumnezeu, iar atunci când îi oferi cuiva drag o icoană, îți dorești ca acesta să fie protejat.

Atunci când este o zi de sărbătoare, în special marcată cu cruce roșie, în calendarul nostru, este o situație potrivită când poți oferi cadou cuiva drag o icoană. De exemplu, atunci când vorbim despre o zi onomastică, putem oferi cu încredere o icoană de argint. Atunci când o persoană din familia noastră își serbează ziua de nume, îi putem oferi o icoană cu sfântul respectiv. Una dintre cele mai importante zile, este ziua de 27 decembrie atunci când se sărbătorește sfântul Ștefan. În acea zi este ideal să oferim cadou o icoană care să îl înfățișeze pe Sfântul Ștefan deoarece aduce prosperitate și pace în casă.

La ce evenimente putem oferi cadou o icoană?

În afară de zilele onomastice putem lua în considerare și alte evenimente când putem da cadou o icoană. Este vorba, desigur de evenimentele speciale din viața oamenilor când aceștia și-ar dori să primească o icoană.

Icoană oferită în dar la nuntă

După cum bine știm, nunta este cel mai important eveniment din viața unui cuplu. La acest eveniment cei doi își vor mărturisi iubirea în fața lui Dumnezeu și își vor da acordul să înceapă o viață plină de credință. În această zi poți lua în considerare să oferi cadou de nuntă o icoană din argint. Aceasta va fi foarte specială și îi va proteja pe miri de toate problemele, obstacolele și micile certuri pe care le-ar putea întâlni în viață. De cele mai multe ori cei care oferă acest cadou mirilor sunt nașii și părinții. Icoana îi va binecuvânta pe cei doi în noul drum ales, iar Sfinții care se regăsesc cel mai des în icoanele oferite în dar la nuntă sunt Maica Domnului și Pruncul.

Cadou la botez

De asemenea, icoana de argint trebuie să fie nelipsită din cadourile pentru botez. Atunci când dăruiești acest cadou la botez cel mai probabil ești nașul copilului și este necesar să ții cont că icoana ar trebui să îl înfățișeze pe cel al cărui nume este purtat de nou născut, astfel îl va proteja pe cel mic încă de la începutul vieții de creștin.

Oferă o icoană în dar de casă nouă?

Îți dorești să mergi în vizită cineva care abia se mutat într-o casă nouă? Un cadou potrivit pentru acest eveniment este să îi duci o icoană sfințită. Acest cadou este recomandat și de către Biserică pentru că este foarte plin de însemnătate, mai ales spiritualitate, atunci când familia respectivă începe un nou drum într-o nouă casă. Icoana îi va ocroti și le va oferi pace și iubire.

Când nu este bine să oferi o icoană cadou?

Icoanele pot fi oferite cadou în foarte multe zile din an, însă există și anumite momente în care nu este tocmai potrivit să oferi o icoană cadou. În primul rând, trebuie să te asiguri că oferi o icoană unei persoane pe care o cunoști bine și care știi că este credincioasă. De asemenea, trebuie să oferi o icoană unei persoane care este de aceeași credință ca și tine. În plus este bine de menționat și faptul că în momentul în care ai primit cadou o icoană cel mai bine să o păstrezi și să nu o oferi cadou altcuiva.

Sursă : icoane-art.ro

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.