Exercițiu pentru mai multă încredere în relația de cuplu! 7 întrebări esențiale

0

Cum să ai încredere în relația de cuplu? O întrebare dificilă dacă partenerul te-a dezamăgit, iar istoricul tău relațional, cu foștii iubiți, nu este cel mai fericit. Așa că am pregătit pentru tine o mini-ședință de terapie de cuplu.

Ai auzit de dr. John Gottman? Este o somitate în ceea ce privește terapia de cuplu! Ei bine, el și soția sa Julie Gottman au creat Institutul Gottman din SUA și o metodă care are în spate 40 de ani de cercetare și lucrul cu cuplurile. Iar recent am descoperit online un exercițiu grozav sugerat de Institutul Gottman. Pentru el ai nevoie de liniște, un pix, câteva foi și să răspunzi sincer la întrebările de mai jos. Exercițiul îl poți face în același timp cu partenerul tău sau pe rând.

Cât de mult te deschizi în fața partenerului tău de cuplu?

Iar aici este vorba despre vulnerabilitate. Pe tema vulnerabilității caută conferințele TED și cărțile lui Brene Brown, sunt foarte interesante și normalizează această vulnerabilitate de care ne temem atât. Tu îți identifici sentimentele, le numești și le împărtășești asertiv celuilalt? Nu e necesar să pui pe tapet totul din prima, deschiderea emoțională se poate face în pași mici dar consecvenți.

Lipsa ta de încredere în relația de cuplu cu ce are legătură?

Pornește din comportamentele și acțiunile partenerului, este alimentată de nesiguranța ta sau sunt valabile ambele variante? Pentru asta trebuie să-ți privești cu ochi limpezi relațiile anterioare, până la relația cu părinții. Problemele nerezolvate din trecut pot crea scenarii de nesiguranță în prezent.

Ai în minte că a făcut-o intenționat?

Să spunem că partenerul tău te-a dezamăgit cu ceva. Crezi că…

 

Citeste continuarea AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.