EXCLUSIV! Camelia Roiu, femeia care a spus adevărul la Colectiv: „Atunci mi-am dat seama că vor muri toți”

0

Camelia Roiu este una dintre eroinele pe care le arată unui public larg Colectiv, documentarul necesar care ne arată impactul tragediei din 2015 asupra întregului sistem de sănătate din România.

Chiar dacă documentarul lui Alexander Nanau ne pune față în față cu echipa de jurnaliști (Mirela Neag, Cătălin Tolontan și Răzvan Luțac) care a făcut cunoscute multiplele nereguli pe care le-a scos la iveală incendiul, de la scandalul dezinfectanților diluați la uriașul risc de infecții nosocomiale din spitale; dar și cu felul în care Ministerul Sănătății, prin intermediul lui Vlad Voiculescu și al echipei sale de la vremea respectivă, au gestionat criza; figura Cameliei Roiu se conturează din film discretă, dar eroică.

Fără să apară prea mult timp pe ecran, doctorița Roiu e cunoscută chiar de după incendiu drept sursa jurnaliștilor, cea care a demascat modul în care sistemul de sănătate funcționa atunci. Și mai funcționează încă, pentru că mărturisirile doctoriței Camelia Roiu, cutremurătoare cum au fost la vremea respectivă, nu fac altceva decât să ne dea și mai mult de gândit în fața unei crize de sănătate care se apropie cu pași repezi de noi, cum se întâmplă azi.

Cum ar putea gestiona acest sistem o criză astăzi? Și ce încredere putem avea în autorități, în condițiile în care știm că ne-au mințit în mai multe rânduri. Azi, ca și în 2015, auzim deseori îndemnuri la calm, vorbe care ne spun că avem de toate și că totul este sub control. Dar este?

Citește în continuare povestea Cameliei Roiu – avertizor de integritate sau, pe scurt, whistleblower – o femeie care a avut curajul să spună adevărul atunci când toți ceilalți au…

 

Citeste continuarea AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.