Ești o fire calmă? 5 situații actuale care te fac să ai o criză de furie

0

Simți că ești aproape de o criză de furie? Ține-ți în frâu emoțiile, perioada dificilă nu s-a încheiat. Sigur că nevoia este de a scoate la suprafață ceea ce simțim, iar când ne ventilăm emoțiile ele se diminuează ca intensitate. În contextul izolării la domiciliu cine este ținta furiei? Păi partenerul, copiii, obiectele casnice sau colegii de serviciu aflați la un e-mail sau telefon distanță. Suntem mai fragili și avem tendința să ne aprindem repede. Cauzele principale le detaliem imediat.

Stresul legat de serviciu te face să ai o criză de furie

Stresul a intrat în casa ta ca un musafir nepoftit și parcă nu mai vrea să plece. Ești stresată de tot ceea ce înseamnă serviciu. Nu e ușor să lucrezi de acasă, mai ales dacă ai copii care îți solicită atenția constant. Ori munca ta era de teren sau presupunea să fii foarte aproape de colegii tăi și să discutați față în față diverse probleme. Iar la distanță și numai prin telefon e mult mai greu. Poate salariul deja a fost redus, îți faci griji că urmează să fii concediată. Ai afacerea ta, iar viitorul pare sumbru? Pandemia de coronavirus are un puternic impact economic care cauzează anxietate și ne menține în stare de alertă.

Singurătatea te doboară

Pentru mulți distanțarea socială se traduce chiar prin izolare socială. Să fii singur, fără ajutor, cu puțini prieteni sau deloc, departe de casa natală și de părinți te transpune într-o profundă stare de vulnerabilitate. Sigur, că în fața aceleiași situații 10 oameni pot reacționa diferit, de unde și termenul de reziliență, ori cum facem față unei probleme. Dar gândurile de natură depresivă pot cauza o criză de furie, deși ne-am…

 

Citeste continuarea AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.