Dulapul potrivit pentru ordinea din casă

0

Organizarea şi păstrarea în ordine a tuturor lucrurilor dintr-o casă, reprezintă o mare provocare pentru orice gospodină, mai cu seamă dacă familia are şi prichindei care îşi aruncă lucruşoarele şi jucăriile peste tot. Însă chiar şi fără dezordinea copiilor, tot este dificil să se păstreze ordine. În acest scop, de mare ajutor va fi dulapul potrivit, destinat fiecărui spaţiu în parte şi fiecăror funcţii.

Pantofii ordonaţi şi curaţi

Spaţiul imediat următor intrării în casă, nu ar trebui să fie plin cu pantofi, papuci sau, mai neplăcut, încălțămintea din sezonul trecut, uitată printre şlapi şi sandale. De mare folos în acest sens, vă va fi un dulap pantofi, simplu sau cu multe rafturi, flexibil, din material textil, sau fix, prevăzut cu policioare şi uşi. Astfel încălțămintea va fi aşezată ordonat, după ce a fost ştearsă şi curăţată, evitându-se dezordinea, dar şi deteriorarea încălţămintei. Se va alege modelul potrivit fiecărui interior, fie un dulap mare, cu spaţiu generos de depozitare, fie unul mic, flexibil, uşor de poziţionat şi de mutat.

Baia-Un spaţiu important

Amenajarea şi întreţinerea camerei de baie, ar trebui efectuate cu multă grijă. Acest spaţiu este expus umidităţii, astfel încât dacă nu este prevăzut cu un mobilier special şi nu este bine aerisit şi igienizat, va deveni un pericol pentru cei care locuiesc în casă, dezvoltând mucegaiul, un inamic de temut al sănătăţii.  În acest scop, pentru o amenajare optimă, se va alege mobilierul potrivit. Un dulap baie conceput în acest sens, va oferi spaţii generoase de depozitare pentru toate lucrurile şi produsele cosmetice necesare. Se poate opta pentru modele simple sau complexe, din lemn natur, pal sau material textil, prevăzute cu policioare, rafturi sau uşi. De asemenea, acestea vor permite jocuri cromatice, putând fi alese în varii culori şi tonuri.

Ordinea hainelor şi a accesoriilor

În funcţie de spaţiul casei, dulapurile pentru haine vor avea dimensiuni mai mari sau mai mici. Este foarte important ca un dulap pentru haine să fie astfel spaţiat încât să permită depozitarea ordonată, pe categorii sau pe alte criterii. Pot fi alese dulapuri simple, tip policioară, se poate opta pentru varianta modulară sau se poate alege un dressing generos, dotat cu rafturi, sertare şi policioare, sertare şi spaţii bine închise. Şi această categorie a dulapurilor pentru haine,  oferă variantele extrem de comode şi utile,respectiv cele  ale rafturilor şi dulapurilor textile, ideale atunci când se vizează economia de spaţiu şi păstrarea ordinii.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.