Domnica Mărgescu: ”Și gătitul poate deveni o pasiune”

0

„Nu știu alții cum sunt…” dar eu nu am gătit niciodată mai mult de o omletă, un sandwich sau o salată, până la vârsta de 40 de ani!

Știu că pare bizar și că mulți dintre voi mă veți judeca pentru asta, dar asta este, m-am decis să dezvălui acest lucru. Da, am doi copii și un soț și nu mi-am petrecut nici un weekend acasă încercând rețete sau inventând noi meniuri, cu toate că micuții mei mi-o cereau. Nu o să uit momentul în care Ion, la 7 ani (acum are 12), a fost la primul său târg de carte cu școala și a venit foarte fericit, cu un cadou foarte valoros pentru el, o carte cu rețete în care ingredientul principal era Nutella, rugându-mă să facem orice de acolo. Iar eu… tot nimic! Găseam mereu explicații și scuze, numai să nu mă apuc de gătit. Pur și simplu priveam gătitul ca pe o „corvoadă”, fără să văd nimic relaxant în activitatea din bucătărie.

Seara, după ce ajungeam acasă, încărcată de adrenalină și energie după o zi de ședință foto, filmări de videoclip sau discuții cu diverși oameni de modă, nu mai intrau în vederile mele experimentele, precum prepararea diverselor feluri de mâncare. De-abia acum realizez că, de fapt, nu este vorba numai despre mâncarea în sine ci mai mult, despre a petrece timp acasă, cu familia.

Ei bine, de două săptămâni, nevoită fiind, iată cum gătesc zilnic câte ceva împreună cu Lia și Ion, copiii mei. Fără ei, nu aș fi reușit. Ba mai mult, a început să îmi placă. Mă întreb ce se va întampla cu mine când ieșim din izolare…

Colegul meu Maurice, cu care vorbesc zilnic de 15 ani la telefon, în fiecare dimineață la ora 9, mă întreba…

 

Citeste continuarea AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.