Distrați-vă împreună! Idei de jucării unice pentru copii

0

Dacă ești în căutarea unor jucării mai deosebite pentru copilul tău, cu siguranță nu este cazul să optezi pentru jucăriile cu care ne-am obișnuit de-a lungul timpului. Jucăriile din plastic s-au demodat în ultima perioadă și totodată, au devenit cam monotone pentru cei mici. Având în vedere că ele au o formă standard, ele nu prea pun la încercare creativitatea lor și pot fi distruse cu ușurință, ajungând ca unele părți să fie explorate de către copii prin introducerea lor în gură.

Cu siguranță orice copil adoră jucăriile de pluș cu diverse modele, cum ar fi animăluțe sau personaje îndrăgite din desene animate. Câteodată materialul cu care sunt umplute poate cauza alergii, în special bebelușilor iar puful lor poate fi periculos. Pentru a nu pune în pericol sănătatea celor mici și totodată, pentru a nu le lua jucăriile îndrăgite, există o nouă alternativă.

Foarte utile și sigure sunt acum acele jucarii handmade realizate din fibre naturale. Cele mai atrăgătoare trăsături ale jucăriilor croșetate ce sunt importante atât pentru liniștea părinților cât și pentru sănătatea copiilor sunt materialele hipoalergenice folosite la realizarea lor. Nu trebuie să vă mai faceți griji în legătură cu iritațiile pielii celui mic și nici pentru siguranța copilului. Ele nu conțin elemente detașabile sau elemente ce pot fi distruse în părți mici și înghițite de ei. Având în vedere că ele sunt moi și plăcute la atingere, riscul de a se accidenta când le folosesc nu intră în discuție.

În cazul în care jucăria se murdărește și are nevoie de o reîmprospătare, o puteți spăla manual, folosind doar apă și săpun, lăsând-o mai apoi la uscat pe o suprafață plană.

Avantajele oferite de jucăriile croșetate:

  • Sunt potrivite pentru orice vârstă;
  • Nu prezintă niciun pericol pentru sănătatea celor mici;
  • Se apropie foarte mult de realitate, fiind mult mai îndrăgite de copii;
  • Sunt atractive pentru ei deoarece sunt folosite culori vii, calde ce reflectă realitatea;
  • Sunt realizate din materiale bio și de calitate.

Având în vedere că suntem în perioada Paștelui, cu siguranță copiii se vor bucura de jucăriile realizate sub forma unor iepurasi crosetati.

O altă categorie de jucării handmade, potrivite pe cei mici sunt cele realizate din lemn. Câteva avantaje ale acestora:

  • Sunt sigure – sunt construite să reziste în timp, ele nu se sparg, nu se rup și nu prezintă un pericol;
  • Sunt educative – ele dezvoltă imaginația, abilitățile motorii și coordonarea;
  • Sunt de calitate – aceste jucării sunt în general proiectate și fabricate manual, cu grijă și atenție, pentru o durabilitate cât mai mare;
  • Sunt ecologice – ele nu sunt nocive pentru sănătatea copilului și nici pentru mediul înconjurător;
  • Sunt deosebite – jucăriile din lemn sunt mai atractive, în fabricarea lor sunt folosite culori atrăgătoare, calde, plăcute de cei mici iar vopselele folosite sunt non-toxice.

Având în vedere că sunt durabile, ele pot fi folosite de copil și atunci când acesta crește, descoperind astfel noi modalități de a le integra în jocul lui, de a-și dezvolta și mai mult imaginația, logica și abilitățile motorii.

 

 

 

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.