Designerul Irina Schrotter face măști de protecție care vor fi distribuite gratuit

0

Designerul român Irina Schrotter face măști de protecție pentru persoanele în vârstă, a scris recent pe contul propriu de Facebook jurnalista Irina Păcurariu.

„Am și o veste bună”, a scris aceasta, „de pus deoparte, lângă multe alte gesturi de generozitate, empatie sau surprinzătoare acțiuni de solidaritate care apar zilele astea din ce în ce mai concret.

Irina Schrotter și Zobi Schrotter au pus la dispoziție capacitățile lor de producție și, cu mare parte din cei 800 de angajați care lucrează în fabricile lor de confecții, au început să realizeze măști de protecție.

Am început să distribui prin câteva farmacii din Iași, gratuit, pentru persoanele în vârstă. Sunt din bbc 100%, se pot spăla cu apă caldă și săpun și călca’, mi-a spus Irina.

Irina și Zobi sunt medici amândoi și îi cred când susțin că ar fi util ca mai multe firme de confecții să facă la fel, pentru că cei mai mulți dintre vârstnici se expun epidemiei fără niciun fel de protecție.”, a mai notat jurnalista.

Irina Scrotter este una dintre cele mai cunoscute femei de afaceri din România, conducând un business în confecții, alături de soțul său. De formație medic, aceasta a lucrat doar un an ca medic stagiar, îndreptându-se apoi către design vestimentar. A deschis primul magazin de confecții și primul salon de înfrumusețare la Iași, în 1990, și în 1991 a avut prima sa prezentare de modă, la Teatrul Național din Iași. A urmat prima prezentare la București, în 1995, iar din 1999 Irina Schrotter a organizat Festivalul de Modă de la Iași, transformat ulterior în Săptămâna Modei Românești.

Irina Schrotter face măști de protecție acum, într-un gest de solidaritate și…

 

Citeste continuarea AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.