Descoperă 5 culturi ușoare pentru a începe să-ți suplimentezi veniturile
Se poate întampla ca un business să pornească dintr-o simplă pasiune, curiozitate sau un context favorabil apărut în viața ta. Sunt afaceri care îți ocupă tot timpul unei zile, dar și afaceri pe care le poți face în paralel cu alte activități. Asta cel puțin o perioadă. Așadar, cele din urmă, pe lângă faptul că îți pot suplimenta veniturile, te vor face să vezi și dacă viața de antreprenor chiar ți se potrivește.
În rândurile de mai jos vei găsi 5 idei de culturi, ușor de cultivat chiar și pe suprafețe mai mici, pe care le poți lua în considerare în vederea începerii unui business.
Lavandă
Câmpurile cu lavandă sunt la mare căutare, nu doar pentru fotografii frumoase, ci și pentru întrebuințările acesteia. Din lavandă se fac ceaiuri, creme, parfumuri etc. Te poți gândi la o mică fermă de lavandă, pe care să o amenajezi cât mai atractiv.
Lavanda este o plantă care se cultivă primăvara sau toamna. Ea rezistă foarte bine la temperaturi extreme și nu are nevoie de prea multe tratamente. Ai în vedere să irigi câmpul de lavandă prin sisteme de picurare, altfel poți avea surpriza ca lavanda să putrezească.
Castraveți
Cultura de castraveti poate reprezenta un început de business care are încă mult potențial, mai ales că este una dintre cele mai populare și consumate legume din țara noastră. De exemplu, gospodinele caută la finalul fiecărui an castraveti de toamna pentru a-i pune în saramură și a fi consumați în perioada de iarnă. De asemenea, mai poți lua în calcul și cultivarea castravetelui amar. Așadar, sunt mai multe tipuri de castraveți la care te poți orienta.
Castraveții se cultivă în ferme agricole de mari dimensiuni, dar și în grădini agricole mai mici. În principiu, cultura de castravete nu tolerează temperaturile scăzute și, dincolo de acest aspect important, are nevoie de un sol foarte bine udat.
Sparanghel
Considerat o adevărată delicatețe, care se reflectă în prețul de achiziție din magazine, sparanghelul poate fi o cultură profitabilă. Este o afacere îndreptată către segmentul oamenilor cu venituri peste medie, care iubesc să gătească cu această legumă sănătoasă și cu un aport nutrițional generos.
Sparanghelul are nevoie de un teren însorit și bine drenat, iar vara va trebuie să-l uzi în mod repetat. Ține cont și de faptul că depozitarea lui se face în camere frigorifice, deoarece la temperatura camerei se va altera destul de repede.
Goji
Fructele de gojii, originare de pe tărâmuri asiatice, au devenit și în țara noastră din ce în ce mai căutate și apreciate de consumatorii care le înțeleg beneficiile. Pe scurt, sunt bogate în antioxidanți și vitamine, iar consumul lor se poate face atât în stare proaspătă, cât și uscată. Se pot face ceaiuri din goji, dar și diverse produse dermato-cosmetice.
Plantele de goji nu au nevoi deosebite, iar dacă se respectă procesul de cultivare, nu ar trebui să întâmpini dificultăți. Trebuie să știi că au nevoie de mult soare, astfel că ideal ar fi ca terenul să fie expus spre sud. Plantația de goji rezistă cu brio la ger și caniculă, iar dacă umiditatea solului este una bună, vei avea parte de o producție mare.
Gălbenele
Cultura anuală de gălbenele poate fi o idee interesantă dacă te gândești la nevoile esențiale din medicina naturistă sau industria cosmetică. Florile de gălbenele ocupă un loc fruntaș în aceste două direcții. În plus, vin cu un mare avantaj. Ele pot fi cultivate aproape oriunde ai un teren disponibil, deoarece nu au mai deloc preferințe legate de sol sau climă.
Din gălbenele se pot produce ceaiuri, diverse tincturi, pulberi obținute prin măcinare sau creme cosmetice pentru sănătatea pielii și unguente cicatrizante.
Sperăm că ai găsit o idee pentru a începe un business în această direcție, de suplimentare a veniturilor personale cu o cultură interesantă și ușor de întreținut sau cultivat. În plus, de la o simplă încercare până la o afacere profitabilă poate fi un drum mai scurt decât ți-ai putea imagina.